Snapshot diary – week 2017/04

Snapshot diary

snapshot diary week 04/2017

Een zieke in huis

De hele week was hier een zieke in huis en er was dagenlang geen beterschap in zicht. Ik wou dat ik kon schrijven dat hij momenteel huppelend door het huis loopt, maar hij sleept zich nog van de zetel naar de keuken en ’s avonds naar het bed. Waar hij slecht slaapt.
Ik zag ondertussen het leven weer aan mij voorbij flitsen, hopende dat ik een natuurlijke weerstand heb tegen het hardnekkige virus van het lief.

Extra aandacht voor het eten

Koken zit mij niet in het bloed en al zeker niet in mijn hart, maar ik deed deze week toch mijn best om het gezond te houden voor het lief dat anders àltijd kookt. Extra vitamines leken mij ook meegenomen.

Dit ontbijt zal vol met goede zaken (denk ik toch) maar werd niet gesmaakt door het lief. Het is een simpele mix van noten, rood fruit en havermout. Ik gebruik nog altijd halfvolle melk, maar denk over te schakelen naar sojamelk. Is dat een beter idee ?

Bovenstaand ontbijt vond hij dat wel weer lekker en dat verwonderde mij. Ik begin met een halve kop melk en een halve kop zelfrijzend meer. Vervolgens vul ik een halve kop met havermout en gooi er nog een banaan bij. Dit alles samen mix ik en dat is mijn beslag. Je zou er evengoed pannenkoeken kunnen van maken maar ik ben daar niet zo goed in. Dan krijg ik altijd van die aangepakken plaatjes.
Ik gebruik geen boter en geen suiker. Ik ben absoluut geen foody en heb al helemaal geen verstand van gezond eten maar ik veronderstel dat het laten van suiker ‘pur sang’ en vetstoffen nooit slecht kunnen zijn.

Mijn laatste poging was courgetti, oftewel spaghetti van courgettes. Daarmee ben ik natuurlijk rijkelijk laat want de hype is waarschijnlijk al voorbij. Voor wie denkt dat ik toch een keukenprinses ben : ik heb dat zo (rauw, reeds in spirelli) gekocht in de AH. En de saus zat in de diepvries ! Veel verder dan de diepvries, koken in water en het gebruik van een magnetron raak ik niet ! Maar het was toch lekker.

Zalig Limburg

Zelf had ik ook extra vitaminetjs nodig  ! Bij gebrek aan Zeeland trok 20 minuutjes van onze biotoop richting Limburg. Het werd een zalige wandeling in een heel divers landschap. Ik genoot met volle teugen. Soms kan het zo eenvoudig zijn !

Een citaat dat blijft hangen

Amelia Boone

Bovenstaand citaat van Amelia Boone bleef hangen in mijn hoofd. Soms ben je gewoon goed in het overwinnen van obstakels. Iets wat je van Amelie Boone wel heel letterlijk mag nemen !

 

[perfectpullquote align=”full” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Ik wens je een obstakelloze week toe – hoe sterk je ook bent –
het mag ook eens gewoon vlak zijn ! [/perfectpullquote]

 

 

Dit vind je misschien ook leuk...

3 reacties

  1. Caro schreef:

    Ik gebruik amandelmelk bij de havermout. Vind ik lekker. En als je van kokossmaak houdt, is kokosmelk ook een goed alternatief.

    • Kaat schreef:

      Dat ga ik eens proberen ! Ik hoop dat ze dat ook verkopen in verpakkingen van 2dl. Meestal raakt dat hier niet onmiddellijk op en moet ik de rest van de fles dan weggooien. Maar amandelmelk is waarschijnlijk al meer ingeburgerd, dus wel makkelijker verkrijgbaar.

      • Caro schreef:

        Amandelmelk koop ik in literverpakking van Alpro. Blijft nog 5 dagen goed na opening. Elke dag 200 ml bij het ontbijt is precies goed voor 1 liter in 5 dagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.