straffe madammen

Amélie NothombHet Nieuwsblad is vorige week met de schitterende reeks “Straffe madammen” begonnen. Elke woensdag een boek van een vrouwelijke auteur tegen een prikje, dat kan mij wel zinnen. Dat de reeks begon met Amélie Nothomb verleidde mij natuurlijk onmiddellijk, zo erg zelfs dat ik nu al uitkijk naar het tweede boek.
Deze morgen ben ik begonnen met wat ik gisteren niet kon afwerken wegens vermoeidheid : de laatste 20 bladzijden van “Hygiëne van de moordenaar”. Helemaal andere koek dan Angst en Beven dat ook is opgenomen in het boek, maar wel helemaal gelijklopend wat betreft het fascinerende. Want beide boeken heb ik in één ruk uitgelezen. Het is gewoonweg heerlijk een boek bij de hand te hebben waarvan je het altijd met enige pijn in het hart achterlaat omdat je jammerlijk genoeg je leven niet enkel met lezen kan vullen.
Overmorgen is Dianne De Keyzer aan de beurt met “De schaamte en de schrik, de goesting en het genot”. Een boek over generaties vrouwen en hun omgang met seksualiteit.
Het vriendje ziet dan weer uit naar de biografie van Eddy Merckx (“de grootste”, volgens hem), en die zit dan weer bij Het Laatste Nieuws. Kranten genoeg dus Huize Kaat, want … lezen we eigenlijk niet … De Morgen ?

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.