Zoutleeuw en het Vinne: 8 km

Zoutleeuw en het Vinne : altijd goed !

Weer of geen weer, in Zoutleeuw zit je altijd goed. Ik maakte deze wandeling op een ‘volle-bak-regen’dag en toch had ik geen minuut spijt. De vele watervogels trekken zich immers niets aan van de regen ! Gewapend met goed regenmateriaal vatte ik deze wandeling aan. De helft van de wandeling gaat langs het provinciaal domein Het Vinne – met z’n prachtige vlonderpaden, de rest doorheen holle wegen en boomgaarden vol fruitbomen. Voor de bloesems was ik nog veel te vroeg, wat alleen maar betekenen kan dat het in de lente nog eens zo mooi is !
wandeling Zoutleeuw

Watervogels

Wie houdt van watervogels komt in Het Vinne goed aan zijn trekken.  Dankzij de vele vlonderpaden en de vogelkijkhutten kan je naar hartelust de vele vogels observeren. Ze zijn er massaal aanwezig en verstoppen zich ook wel tussen het riet om snel het pad over te steken wanneer jij als wandelaar dichterbij komt.

Uitnodigend

Het Vinne is zeer uitnodigend. Ook het wandelknoopnetwerk loopt langs dit domein en er zijn ook tal van wandelingen (via kleuren) die door het gebied lopen. Op die manier kan je een wandeling maken die precies op maat is wat betreft afstand en interesse.

Heb je je pic-nic bij of wil je genieten van een broodje met zicht op deze prachtige natuur dan word je op je wenken bediend : er zijn banken en zelfs schuilhutten mocht je – zoals ik – de wandeling in de regen maken. Geen excuses dus !

Wil je jezelf belonen voor zoveel stappen, dan kan je in het cafetaria een pannenkoek eten. Samengevat : je komt hier niets tekort !

Praktisch

Start aan het provinciaal domein Het Vinne : gratis parking !
De wandeling is zo’n dikke 8 km lang, maar je kan ‘m zonder problemen inkorten omdat je na zo’n 5 km ongeveer op het startpunt terecht komt. Je laat de tweede lus dan vallen.
Het GPX-bestand van deze wandeling vind je hier.

Follow on Feedly