Villers-la-Ville: 15 km

Instant op reis gevoel !

Wie graag het instant ‘op reis’ gevoel wil hebben dat zich altijd nestelt wanneer je een andere cultuur en tijd ontmoet, zit met deze wandeling in Villers-La-Villers goed.

Wij volgende een wandeling van 15 km en kregen liters regen over ons heen en toch hadden we er geen minuut spijt van.

Villers la Ville

De abdij

Abdij Villers la Ville

Villers-La-Ville is vrij makkelijk te bereiken, maar eenmaal je er bent lijkt het alsof je in een andere wereld terecht komt. De abdijsite is gigantisch groot en alleen al voor het bezoeken van die site ben je heel snel een half uur kwijt. Ik had voortdurend het gevoel in het decor van Lord of the Rings te wandelen ! De eerste versie van de abdij werd opgericht in de twaalfde eeuw. In de dertiende eeuw, als gevolg van de bloei, werd de abdij opnieuw gebouw. Eind Middeleeuwen kent de abdij haar eerste verval en de Franse revolutie betekent het absolute einde van de abdij.

Omgeving

Villers la Ville omgeving

Trek maar vast stevige schoenen aan want dit is een stevige wandeling die doorgaans over onverharde paden gaat. Er zijn enkele stevige trappen bij, hellingen en afdalingen worden niet gemeden maar geven je meteen en prachtig zicht over de vallei.

Rugzak

Behalve van stevige stapschoenen kan je best ook wat proviand in je rugzak steken. Alleen bij het begin van de wandeling zagen wij een café. Toen we op het einde van de wandeling om de geafficheerde soep vroegen, zei men dat de keuken reeds dicht was.

Dat er twee toeristische diensten op deze plek gehuisvest zijn doet echter vermoeden dat er in de lente en de zomer meer horeca gelegenheden open zijn.

Praktisch

Ik koos voor de wandeling ‘Landelijke wandeling rond Villers-la-Ville’ die beschreven staat op pagina 16 tot 23.

Update : omdat de brochure niet meer online raadpleegbaar is, kan je de beschrijving Landelijke wandeling rond Villers, hier onder (PDF).

Twee keer klikken evenwel, je komt eerst op een verwijspagina binnen ‘DeWereldvanKaat’.

Landelijke wandeling rond Villers (PDF)

Wil je toch graag een GPX-bestand downloaden van deze wandeling, dan kan dat hier. Downloaden voor je mobiel gaat ook.

Follow on Feedly