Teveel maar vriendelijk volk

Echt. Ik sta niet achter de verplichte anti-conceptiewet die overigens ook in China sterk gecontesteerd wordt maar er is hier werkelijk heel veel volk. Ik kan mij niet herinneren dat het zelfs in New York zo druk was. En het blijft druk, van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat. Tel daarbij de hitte, de altijd aanwezige smog en sterke pollutie PLUS de hoge vochtigheidsgraad en je weet : leven in een Chinese grootstad is geen lachtertje ! Mensen hebben ook constant water bij zich, kwestie van dit alles te overleven.
Over de Chinezen zelf overigens geen woord kwaad. Als westerling blijf je eigenaardig maar dat weerhoudt hen niet om je te helpen en hulp heb ik vaak nodig.

Ondertussen loopt de vermoeidheid op. Ik dacht dat een kleine westerse injectie mij deugd zou doen en besloot te eten in Ikea. Dat was echt een ware schok want die Ikea was precies dezelfde als in Zaventem, zelfde volgorde van goederen en al, ik raakte er gedesorienteerd van !

Vandaag staat nog een bezoek aan een Tibetaanse tempel op het menu. Volgens de Rough Guide is het wel een lama aangeduid door de Chinese overheid en niet diegene die de Dalai Lama aanduidde !
Of course, zouden ze hier met de glimlach zeggen !

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.