Kaat

Fijn dat je je weg naar hier gevonden hebt!

Mag ik mij even voorstellen? Hierboven zie je het ‘gezicht’ dat achter DeWereldvanKaat schuilt. Ja, ‘schuilen’, toch wel een beetje, want ook al bestaat deze blog al van voor 2003 en lees ik overal dat het ‘marketinggewijs’ belangrijk is dat je je gezicht laat zien (en wie je bent), ik blijf na al die jaren verlegen als het hierover gaat.

Grote liefdes

Deze blog verenigt de grote liefdes – op die van mijn lief na – in mijn leven: wandelen, natuur, kamperen, lezen, kortom alles wat het leven vertraagt. In een wereld waar ongeveer alles te koop is en waar we continu gemotiveerd worden om productiever te zijn én méér te consumeren, blijk ik zelf mijn geluk bovenal te vinden in wat geen prijs kent: de zon op mijn snoet, de wind in mijn haren, wandelen in de gietende regen, een boek lezen onder een dekentje, of kamperen met mijn ‘caravannetje’, ook wel al eens ‘het ei’ genoemd of Betty-Bee.

Rustzoeker

Ik denk dat ik een rustzoeker ‘pur sang’ ben, met de nadruk op rust én zoeker, want dat zoeken, daar lijk ik al een heel leven mee bezig en het ziet er naar uit dat dat wel de rest van mijn leven zo zal zijn. Rust vind ik bovenal in de natuur en boeken.

Wat krijg je hier te lezen?

Verslagjes en foto’s van wandelingen en boeken, citaten die ik de moeite vind om te onthouden, wijsheden die ik hier en daar vind en meen dat die gedeeld moeten worden. Doorheen al de jaren stegen de bezoekersaantallen gestaag. Corona kwam en er kwamen nog eens vele bezoekers en fans bij. Nu en dan voelde ik de druk om ‘professioneler’ te worden, volgde hier en daar een cursus, hield me wat bezig met marketing van deze blog.

Maar de conclusie van (weeral een zoektocht) voor mij is toch: ik doe het op mijn tempo en manier. Als ik liever met een kop koffie buiten zit, dan doe ik dat. Dan komt er later wel een artikel. Toch blijf ik schrijven: over wandelingen, boeken, dichtbij-trips in de hoop dat iemand er misschien iets aan heeft en er net als ik van genieten kan.

Ondertussen geniet ik er zelf ook nog eens van.

Liever méér beeld en minder tekst? Check mijn Instagramaccount, of KaatLeest.

Kom je graag met mij in contact? Dan kan dat via de contactpagina.