verkeersagressie

De verkeerspolitie bevestigt het : u bent een creatief mens. U komt op de proppen met de meest waanzinnige excuses om u niet aan de verkeersregels te houden. Terwijl er geen zinnig excuus bestaat. lees ik op de campagnesite.

Laat ik eerst zeggen dat ik bijlange geen creatief mens ben en vind dat verkeersregels moeten worden nageleefd. Is net zo netjes. Uiteraard moet het allemaal een beetje duidelijk zijn en rijd ik niet graag door een oerwoud van verkeersborden, maar laat ons samenvatten dat ik een brave rijder ben. Niets is een ongeval waard, zelfs geen klein ongevalletje. Het is altijd dom. Dus ja : voorzichtigheid troef hier. Ik heb in mijn hele leven al 1 boete gehad. Toen Leuven plots helemaal veranderde wat de toegelaten snelheid moet zijn en ja, het was helemaal mijn fout.

Dus mensen van het verkeerswezen : u hoeft mij niet te overtuigen noch te beledigen. U rijdt links want… Ik rijd niet links, de meeste mensen trouwens niet. Bij wegenwerken heb ik gewoonweg schrik een of andere werkman omver te rijden, dus ik kijk wel uit. Ik wil trouwens ook geen schade aan mijn auto.

Ik wil ook niet doen alsof alleen ik zo’n rijder ben en de rest allemaal slechte autobestuurders. Njet ! Ik doe niet mee aan al die agressie.
Maar als ik op en neer rijd naar mijn biotoop-to-be moet ik echter verschillende keren lezen dat ik oliedom ben, dat ik mijzelf allerlei excuses wijsmaak, dat ik zowat de lompste rijder ben van het land. Ik word er niet vrolijker van.

Het doet mij denken aan leraars die collectieve straffen en donderpreken geven aan een klas waar een paar behamels zitten. Je kan er donder op zeggen of de echte behamels laten het aan zich voorbij gaan en de ‘braafjes’ kijken verveeld rond. Niet echt motiverend.
Lessen uit algemene pedagogie : de terechtwijzing moet over een concreet te omschrijven gedrag gaan, moet uitleg bevatten.

Dus lieve mensen, ik heb er geen boodschap aan. Het brengt mij niet tot meer sympathie voor uw actie, integendeel.

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. anneliesje schreef:

    Daar kan ik me in vinden!
    Zelfs in de ene boete… 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.