Vingervlug


Een tijd geleden vroeg ik via deze blog of mensen mij goeie boeken konden aanraden. Toen ik ze ging opzoeken in de bib waren ze op dat moment allemaal uitgeleend, maar ik ben eindelijk aan het lijstje kunnen beginnen.
Ik ben razend nieuwsgierig wie de Anonymus is die me Vingervlug van Sarah Waters aanraadde omdat ik het een heel verrassend en origineel boek vind.
Ik zit ongeveer tweederden ver en kan niet wachten tot het uit is. Bij het eerste derde dacht ik alles te weten en het gewoon als een ‘middelmatig verhaal’ te lezen. Het leek immers alsof de schrijfster het plot al weggaf na een paar tientallen bladzijden en dat de rest het verhaal van dat plot zou zijn.
Tot op het eind van het eerste deel het boek een totaal andere wending krijgt ! Het boek draait letterlijk het perspectief (er is een andere verteller) en wanneer je deze nieuwe verteller aan het woord hoort blijkt niets te zijn zoals het leek, meteen ook een duidelijk staaltje over hoe snel je ‘interpreaties’ aanneemt als waar, terwijl de feiten twee keer dezelfde zijn.

Het is weerom zo erg geworden dat mijn liefje mij niet meer kan lokken met zijn hobby : films. Ik mag dan wel samenwonen met een verzamelaar van de beste films, iemand met kennis en achtergrond, ik mag dan al weten dat wat hij mij zal voorschotelen geen commerciële troep is, gisterenavond bleef ik hondstrouw in de leeshoek zitten.
Het intrigeerde hem zo erg dat hij het boek ook wil lezen. (Hmmm !)

Hoe dan ook, dikke aanrader, Vingervlug…. en nog altijd benieuwd naar wie het mij aangeraden heeft…

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

 1. Micky_oao schreef:

  ik vind volgende wel heel goed
  ik omhels je met 1000 armen van Giphart
  Coraline van Gaiman
  american Gods van Gaiman
  ster henry smart van Doyle

  als je in mijn boekenlog kijkt vind je misschien nog wel iets

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.