Inrichten huis

Twee leuken boeken die hier al een tijdje liggen : Woonbasics van Briget Bodoano en het nog leukere boek “Alles nieuw, originele interieurs met gevonden voorwerpen” van E. Chalmers.
Ik ben altijd onder de indruk van mensen die hun huis origineel weten in te richten. Met hopen geld is dat al een stuk makkelijker, maar sommige mensen slagen er in met een beperkt budget een grootse sfeer te creeëren.
Mijn husband-to-be houdt ook van oude meubelen en we beschikken al over een monumentale kleerkast en bureau van lang lang geleden maar de rest wordt toch nieuw. Een beetje jammer vinden we dat, want we (zullen) wonen in een volledig gerenoveerde Vlaamse hoeve die best wel wat “oud” karakter kan gebruiken.
Zo hopen wij ook op een “oude boerentafel”, liefst in eik, maar geen van ons zijn marktspeurders of zien het zitten om vele brocantewinkels af te schuimen. We weten ook te weinig af van de prijs te kunnen oordelen of die gerechtvaardigd is of niet.
Vrienden van mij weten dan weer in de kringloopwinkel de meest originele zaken op de kop te tikken… Hier zijn dergelijke winkels ook, alleen ontbreekt ons het oog… Sommige mensen hebben er gewoon oog oor, zien tussen de rommel de pareltjes en hebben ook nog eens de creativiteit om het stuk in kwestie nog eens om te toveren ook.
Vriendje waagde zich zo ooit aan een kast van 50 euro. Hij schuurde de lakverf weg en het geschuurde effect was honderd keer beter dan de oorspronkelijke staat.
Momenteel doet de kast nog dienst als rommelkast … Maar misschien wacht deze kast een nieuw leven als we eindelijk samen ons nieuwe huis bewonen ?
Dromen, dromen dromen…

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.