Te ver van huis gezocht

DeWereldvanKaat is er, maar ik heb nog niet beslist welke blogsoftware ik voortaan zal gebruiken. Deze namiddag heb ik naar mijn mening veel te veel tijd verloren aan het vrij onhandige pakket WordPress.
Misschien heeft het meer mogelijkheden maar als ik alleen al de omslachtigheid bekijk van de installatie, de hoeveelheid gegevens dit programma sowieso op mijn server zet, dan denk ik dat het toch eenvoudiger moet kunnen.

Meteen weet ik ook waar, bij blogger natuurlijk, gemakkelijker kan het niet.
Toch wil ik ook wel eens iets anders en blijf ik nog zoeken. Een mogelijk alternatief is de bloggersoftware integreren in een eigen template die in in dreamweaver maak.

Want laat het nog eens duidelijk zijn, ik heb geen computervingertjes en ben al blij dat ik met dreamweaver overweg kan. Om nog uren bezig te zijn met alleen al de installatie van WordPress, het oplossen van de error met het uploaden van het archief van blogger, én ondertussen klagen dat ik geen tijd heb.

Nee, het is me zoveel niet waard…

Update :
In de FAQ van WordPress staat dat ze van plan zijn om de mogelijkheid te geven om online werken (zoals blogger, zonder dat je de software op je server moet zetten) en je de kans te geven een redirect te geven naar je eigen site, iets wat in blogger al mogelijk is.
Dit berichtje dateert van oktober 2005, dus hopen dat ze er snel aan beginnen !

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

 1. Wereldpress schreef:

  WordPress omslachtig? Ik vind van niet maar wie ben ik 😉 Er bestaat trouwens al langer zo’n blogger-like wordpress versie, kijk maar een keer op http://wordpress.com/ Succes!

 2. Anonymous schreef:

  Persoonlijk gebruik ik pmachine.
  Het vraagt wel wat kennis van HTML, CSS en een klein beetje PHP.

  Google maar eens op “pmachine”
  (Software is gratis)

  Ciao
  J

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.