hobbies en passies

En, wat wil je deze avond doen ? Spelen en genieten ? , vraag ik hem.
Het vriendje en ik doen ’s avonds dikwijls elk ons ding. Together/apart : elk met een boekje in een hoekje, of achter de pc, samen in een ruimte, in verschillende ruimtes of ik in onze pied-à-terre in Leuven en hij verderop in het Hageland waar ons nieuwe huis rijst.
Daarnet belde ik hem. Hij had z’n telescopen buitengezet en had zich geconcentreerd op het Andromedastelsel (zeg ik het goed ?). Het was niet eens koud zei hij, en nu hij de spiegels van zijn telescopen grondig had gereinigd moest hij wel een behoorlijk resultaat hebben.

Ik heb hem meermaals bezig gezien met die kolossale werktuigen : hoe nauwkeurig die moeten worden afgesteld, de honderden foto’s die hij van allerlei hemellichamen neemt (met op nummer 1 de maan en haar kraters !), hoe hij hij geheel en al verzinkt in gedachtenspinsels over al dat moois.
Het is natuurlijk romantisch, maar de kou en het gepeuter doen mij meestal het huis kiezen. Roep mij maar als je iets moois ziet, zeg ik dan, maar meer dan ‘wauw’ komt er niet, ik heb al moeite met het onderscheid tussen sterren en planeten.
En, wat heb jij gedaan, vraag hij me.
De Assyrische deportaties vergeleken met de Babylonische.
Net als hij vertel ik vol enthousiasme wat ik gelezen heb en wat mijn ontdekkingen zijn.
Hij luistert aandachtig maar het is voor hem al even ingewikkeld als voor mij de sterren en de planeten…

Toch mooi, elk met onze passies.

Dit vind je misschien ook leuk...

3 reacties

 1. Palomar schreef:

  Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

 2. Palomar schreef:

  Over passies gesproken: vanavond is er weer een poëzieavond in het Heilige Geestcollege. Als ik me niet vergis was je er bij eerdere edities ook bij. Van harte welkom.

  en zo woord

 3. kaat schreef:

  @ palomar

  En lees ik dat nu pas, om half zeven en moet ik nog werken, werken werken, … snif snif snif ! Hou mij verder op de hoogte !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.