Heerlijke vrije dagen

Deze dagen de stad geruild voor het platteland alwaar het liefje en ik onze nieuwe thuis aan het inrichten zijn. Het leven is er totaal anders en omdat in België het platteland nooit ver weg is van de stad (30 km van Leuven), hebben we eigenlijk enkel de voordelen.

Zo is moeder kip weer aan het broeden, hebben twee kuikentjes van haar zus het overleefd en lopen er 2 donsballetjes te huppelen in het hok.
In de vijver krioelt het van het leven : waterpissebedden, schaatsrijders, bloedzuigers (helemaal niet zo eng) maar ook voor het eerst dikkopjes. Volgens oma gaan het ‘verschrikkelijke kwakers’ worden, we wachten dus in spanning. Ondertussen proberen we middeltjes te vinden om onze groententuin van een legertje slakken te bevrijden, liefst ecologisch.

Dit weekend was het vooral buiten werken : het stapelen van het hout, het (gelukkig niet letterlijk) uitmesten van onze schuur zodat we onze beider auto’s daar kunnen stallen. Met de rest van de kleinveegebouwen weten we nog geen raad. Voorlopig logeren er 4 konijnen maar wegens teveel vliegen en al te grote voortplantingsdrift willen we daar liever van af. (Iemand gratis zwarte konijnen ?).

Tussendoor genieten we gelukkig ook nog van de rust. Weinig gebeurt hier in haast. We koken lekker, wagen ons aan een partijtje badminton, verkennen de voor mij onbekende omgeving.

De zomer is hier zeer welkom.

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

  1. Kries schreef:

    Heb vroeg het platteland voor de stad omgeruild. Wou dat het andersom was…

  2. kaat schreef:

    @Kries : ik begin er meer en meer vertrouwen in te krijgen. Ik heb in Gent, Antwerpen en meer dan 10 jaar in Leuven gewoond en de stad bekoorde (bekoort !) mij zeer. Het ideaal (???) zou wellicht zijn om, zoals wij het nu hebben, twee stekken te hebben, en dan zou ik wellicht in de winter in de stad wonen, of tijdens de werkdagen, maar in de zomer zou ik toch resoluut voor het platteland kiezen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.