vakantie in bed

Mijnheer Griep woedt onder de collega’s en vakbondsmensen zeggen dunnetjes dat het ook niet anders kan : we werden de laatste weken zo erg belast met extra avond- en weekendwerk, dat het lichaam wel moet revolteren.

Zelf maak ik er mij van af met een zucht en een kucht, maar anderen liggen te rillen van de koorts. Ik wens hen van harte beterschap, een zacht bed en een lief mens in de buurt.

Anders is het met de ‘Gezonden’, we moeten immers het werk van onze collega’s verdelen en opvangen. Die extra belasting zorgt ervoor dat hoe meer de week vordert, hoe hoger het aantal zieken wordt. De gezonden worden immers extra belast. Het is een dwingende spiraal : want nog meer zieken is nog meer werk te verdelen.

De ‘Mensen van het Overleg’ (we zijn Belgen !) willen het volgend jaar anders : minder werklast. Betere spreiding. De directie stemt in. Wij, oude getrouwen, weten dat men dat volgend jaar weer allemaal vergeten is.

Volgende week vakantie.

Ik vrees dat het gedeelte ‘gezonde’ werknemers het bed zal moeten invluchten. Statistisch zo te voorzien. Worden zij beloond voor het vele werk deze week. Een vakantieweek in bed.

O God, laat ik aub niet ziek worden !

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.