Hoe overleef ik al dat werk ?

In een poging om op voorgaande vraag een antwoord te krijgen, hadden we afgesproken zaterdag goed door te werken om onszelf op een heerlijk vrije zondag te trakteren.

Het is gelukt. De zondag begon met een relaxed ontbijt en werd vervolgd met de wandelschoenen stevig in de modder van Hamme-Mille. Een tocht van 13 km werd het in dit kleine dorpje net over de taalgrens.

Ondanks het winterseizoen verraste de zon ons volop : blozende wangen maar stralende zon. Knalblauwe hemel.

Er zijn weinig zaken die zo deugddoend zijn voor lichaam en ziel als wandeltochten door de natuur. Je bepaalt je eigen ritme, je hebt tijd om te praten over alledaagse dingen, om te genieten van elkaar, ’to catch up’. Soms denk ik dat het een ideale manier zou zijn voor koppels die uit elkaar gegroeid zijn : trek er op uit in de natuur en wandel.

Mij wordt het steeds duidelijker dat het cliché, dat je investeren moet in je relatie, waarheidsgetrouw is. Van één ding ben je altijd zeker : er is altijd werk.

Daar hoef je totaal geen moeite voor te doen. Het werk is er altijd.

Dat je tussentijds elkaar zou kunnen verliezen, is iets wat ik mij nu en dan diep realiseer, want zelfs na nog maar een weekje hard werken, is het zo deugddoend gewoon te ‘zijn’.

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Kathleen schreef:

    Kaat, ik volg je helemaal! Tijdens het weekend moet ik er ook geregeld uit om in een bos te gaan wandelen, het is bijna een soort verslaving geworden. Wel niet altijd even simpel om een bos op redelijke auto-afstand te vinden waar je ook nog eens met een buggy (onze 5 maanden oude dochter nemen we steeds mee off course) moet in kunnen wandelen. Heb je tips voor trips?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.