GezinsuitbreidingDe gezinsuitbreiding houdt niet op. Madame Kip verraste ons zondag met maar liefst 9 kuikentjes. Voorlopig hebben we geen idee of het vrouwelijk geslacht nog altijd in de meerderheid is, dankzij de konijnen ligt het vrouwelijk geslacht (en de kans tot uitbreiding) momenteel lengtes voor.

Geen idee ook hoe onze hanen of hennen er zullen uitzien. De kruising van twee totaal andere rassen (zijdehoender en New Hampshire) zou wel eens een gevederde kip met een bol haren op de kop als resultaat kunnen hebben.

Twee dagen oud zijn ze nu en ze kwetteren alsof de lente volop in aantocht is. Moeder Kip houdt ze stevig onder de vleugels, zo stevig dat ze wellicht alle hoop voor de twee onuitgebroken eitjes heeft opgegeven. Ze liggen er desolaat bij, waarschijnlijk hebben deze kuikentjes het niet gehaald.

Onze boerderij is dus tegen wil en dank in grote uitbreiding. Wat begon met twee kippen en twee konijnen is nu al uitgegroeid tot 13 kippen, 4 konijnen , 2 katten, 1 cavia, 15 guppies en god mag weten wat de vijver ons in de lente brengt.

We worden hier ’s morgens dus wakker in de lente… wat meer kan een mens nog wensen ?

Een warm leven is het hier, volop Leven en volop Natuur, ik ben er mijn liefje oneindig dankbaar voor.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.