Vrouwenemancipatie : oproep!

Daarnet de adressen van mijn medestudenten post-academische vorming ingevoerd en al een paar mails gekregen. Gezien allerlei nieuwe onderwijsvormen moeten we veel met elkaar werken en worden veel papers over en weer gemaild.

Wat mij weerom opviel was hoeveel vrouwen het emailadres van hun man gebruiken. Zo krijg ik een mail van Mieke maar is het email adres Rony. Erger nog is de mail van zogezegd ‘Marc’ die niet ondertekend is. Marc zal wel de wederhelft van een van die vrouwelijke studenten zijn, maar wie ?

Ik kan mij moeilijk voorstellen dat er veel mannen zijn die het emailadres van hun vrouw gebruiken. Je hebt toch een naam voor iets, vind ik. Via hotmail heb je ook zo een account aangemaakt. Mij heeft het ook de indruk dat pc’s iets van mannen zijn, wat ik ook niet wil geloven.

Bij mij geen haar dat er aan denkt de account van mijn liefje te gebruiken. Niet alleen omdat hij een ander is maar uiteindelijk ook om redenen van privacy, al denk ik dat hij niets eens zin zou hebben om al die vrouwenpraat te lezen. Het zijn geen geheimen, denk ik dan, maar het is geadresseerd aan mij. Je doet de post op naam van je man toch ook niet open ? Tenminste ik niet.

Of til ik er te zwaar aan ?

Vrouwen allerlanden, wees fier op je naam en je emailvaardigheid en maak een account op je eigen naam aan !

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.