De gevolgen van ziek zijn


  • Wat doét een mens als hij ziek is ? 
    Niets. In de zetel puffen. Onder een dekentje. Met een koortsmeter bij de hand en een massa voorraad tissues. En dan. Naar TV kijken, als dat al lukt. Iets wat ik anders heel weinig doen.
  • Wat zie je overdag op TV ?
    Zolang het verstand nog mee wil : alle mogelijke zenders van Discovery. Altijd te smaken. Nu en dan een serie op 13th Street en om dan uit eindelijk te belanden bij TV5
  • Wat is er te zien op TV5 ?
    Super veel uitzendingen van ‘How clean is your house ?‘ en ‘House makeover

De gevolgen van dit alles zijn dat mijn weerstand volledig gebroken was tegen over deze programma’s en er in mijn hoofd een plan van Gigantische Schoonmaak groeide. Zo’n programma’s buiten werkelijk je ziek-zijn uit, anders zou ik eens gelachen hebben, maar hé, ik begon dit verdorie au serieux te nemen !

Schoonmaken bijgot. Dat is het eerste wat ik gedaan heb eenmaal weer ietske beter. Niet de dagelijkse schoonmaak, maar een kast ruimen zo. Overal met superkritische blik naar kijken en beseffen dat er toch wat meer gekuist moet worden. En als dat gedaan is komt het andere plan : The Great Make Over.

Straks zal iemand me zeggen dat ik het mij allemaal ingebeeld heb, dat er helemaal niet zo’n programma’s waren en dat mijn kuismanie een uitloper is van die andere infectie.

Poeh ! Weg met Vijf !

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.