een dikke aanrader !

Ok, er zijn boeken en er zijn boeken. Als ik geboeid lees van het eerste tot het laatste blad ben ik al dik tevreden, maar soms, heel soms krijg ik meer dan enkel een boeiend verhaal.

Dat de engelenmaker van Stefan Brijs de Gouden Uil van de lezer (2006) gewonnen heeft, is geen wonder. Het boek zit uitermate goed in elkaar. Het is onderhoudend, spannend, maar bovenal ook heel intelligent geschreven. Bij vele spannende boeken valt het plot als een pudding in elkaar, maar bij de Engelenmaker is het plots de kers op de taart, alle stukjes van de puzzel kloppen, en dat kan van niet veel boeken meer gezegd worden.

Wie dan – zoals ik een beetje toch – ook nog eens wat liefde voor wetenschap heeft, wordt dubbel beloond, want het boek gaat over een briljante wetenschapper. De vertaalrechten zijn al door verschillende landen gekocht en dat er een film van komt verwondert mij niets. Ook die rechten zijn reeds verkocht.

Iets vertellen over de inhoud doe ik niet, want voor één keer heb ik manlief nog niets verklapt en heel misschien leest hij het ook wel. Want de wetenschap waarover het gaat, is helemaal zijn ding.
Dankje M. voor de tip, een hele tijd geleden op deze blog !
Stefan Brijs, De Engelenmaker
Interview in De Morgen
Voor wie in Leuven woont : te koop in Cargo voor € 9

Dit vind je misschien ook leuk...

4 reacties

 1. Daylah schreef:

  Heb ik meteen aan m’n (lange) lijst toegevoegd 🙂 Bedankt voor de tip!

 2. tijtussendoor schreef:

  Voor mij hetzelfde!

 3. Edith schreef:

  Bedankt voor de tip. Ik lees niet veel (heel weinig zelfs), dus als ik iets wil lezen moet het ook goed zijn. De vakantie komt eraan en dan neem ik af en toe toch wel een boek vast ..

 4. Dagoog schreef:

  Deze voeg ik toe aan mijn lijst die ik in willekeurige volgorde probeer in te korten. Wat altijd mislukt wegens veel nog te ontdekken literatuur. Waar ik heel blij mee ben.
  Waar ik eigenlijk mee wil zeggen : bedankt voor de tip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.