week in beelden – snapshot diary week 24

week 24

It’s raining again !

Zal ik gewoon de week samenvatten in regen ? Het vervolg van vorige week ? Ons dorp kwam zelfs meermaals in het nieuws (vanaf minuut 1) : hele stromen water door onze straten. De kinderen in een van onze dorpsschooltjes konden niet eens meer op de speelplaats, dat was gewoon een klein zwembad geworden. Eenden nestelen zich tegenwoordig op de ondergelopen akkers.

Als natuurmens die niet liever dan buiten is, weegt dat toch, al wil ik er écht niet aan toegeven. Maar verzopen, dat wel. Al die regen. Het werkt wel op een mens.

Laatste lesweek

De laatste lesweek van het schooljaar. Wie had dat gedacht. Ik kreeg lieve kaarten, liedjes werden gezongen en op mijn allerlaatste les vroegen ze zelfs of ik niet tijdens de speeltijd wou doorgeven ! Van enthousiasme gesproken ! Dikke merci meiden en rakkers !

Komt er verandering ?

Dat vraag ik mij af. Van de regen, maar ook van een aantal andere zaken. Niet alles komt hier op de blog. Sommige situaties zijn droevig en duren veel te lang omdat mensen weigeren te praten en zich verschansen op een eiland. Alsof zelfs de herinnering aan de zon vergeten is.

Zondag stond ik op en zie wat ik zag : no rain ! Ik hoop dat het ook op andere plaatsen eindelijk ophoudt. Een mens zou er de moed bij verliezen !

2016-06-19 09.15.35 L

 

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Annelyse schreef:

    dat is toch inderdaad ongelooflijk al die regen, je zou bijna vergeten hoe geweldig mooie zomerdagen wel zijn

    amai … uw leerlingen vragen u om door te geven tijdens de pause … dat is wel een héél ferm compliment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.