1000 vragen #9 Wat doe je s’ morgens als eerste ?

1000 vragen over mezelf
ochtend

CC0 Public Domain

Ochtendmens

Ik ben een ochtendmens en wanneer ik onze dochter zie (het tegenovergestelde) merk ik dat dat veel voordelen heeft. De ochtend staat voor mij niet gelijk aan een irritante wekker. In tegendeel, meestal ben ik wakker nog voor de wekker iets van zich laat horen. Voor de echtgenoot kan dat tegenvallen : zoveel energie en dat op een lege (de zijne dus) maag. Dus wat doe ik als eerste ’s morgens ? Al die innerlijke energie van de ochtend binnenin laten feestvieren maar heel kalmpjes opstaan en weinig zeggen. Een mens moet zijn wederhelft kennen, niet ?

Ochtendrituelen : alles behalve origineel

Voor ik uit het bed stap denk ik na welke dag het is en wat er in het verschiet ligt. Ik vind dat niet altijd een goede gewoonte, want al ben ik een ochtendmens, de lange to do lijst kan me soms  wel eens een minuut langer in bed laten liggen. Alsof dat helpt !
Verder ben ik allesbehalve origineel : ik stap van de slaapkamer naar de badkamer, wassen en kleren aan. Vroeger kon ik nog wel eens op een zondag in pyama naar beneden gaan, maar nu weet ik dat dat een slechte gewoonte is, het worden dan meteen uren pyama.

Tanden poetsen voor het ontbijt of na het ontbijt ?

Kijk, dat dat nog eens een vraag kan zijn ! Toch verschillen het lief en ik hierin van mening. Hij zegt voor en ik zeg na. In alle eerlijkheid moet ik zeggen dat ik dat ‘voor’ vooral op praktische redenen doe. Ontbijten met ongepoetste tanden vind ik allesbehalve, dat smaakt niet en ik voel me – tanden ongepoetst – gewoon niet op mijn gemak. Na de ochtenddouche en verzorging wil ik de badkamer met een 100% fris lichaam verlaten. Het ‘klopt’ niet voor mij. Tenslotte wil ik er ook de tijd voor nemen en na het eten nog eens snel naar de badkamer, nee dat gaat me niet af. Maar dat zijn de praktische redenen, er schijnen ook wetenschappelijke redenen te zijn waarom je beter voor het ontbijt je tanden poetst. Voor wie na het ontbijt de tanden poetst (zoals het lief) : geen probleem. Klik hier en daar wat rond en je vindt evengoed argumenten om het na het ontbijt te doen, zij het dat je dan minimaal een half uur moet wachten (tijd die wij niet hebben).

Hoe dan ook, het eerste wat ik doe ’s morgens is dus weinig origineel. Ik heb wel een scenario van mijn ideale dagindeling maar zo lang ik naar het werk moet, beperkt zich die tot de vakanties. Hier schreef ik al eens over mijn ochtendrituelen. Het klopt nog altijd wat daar staat ‘als ik s’ morgens niet sport, dan komt het er meestal niet meer van’… Laat ik dus deze morgen niet gesport hebben ! Damn !

[perfectpullquote align=”full” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Wat doen jullie als eerste ’s ochtends ?[/perfectpullquote]

“1000 vragen aan mezelf”  gaat terug op een boekje dat een tijd geleden bij Flow zat. Het is een klein boekje en er is geen plaats voorzien om te antwoorden, daarom dacht ik : waarom niet op de blog ? Voor het pure plezier van het schrijven ? Het verzamelen van herinneringen, wat volgens Gretchen Rubin, bijdraagt tot geluk ? Vandaar een nieuwe rubriek : 1000 vragen over mezelf.
Niets weerhoudt je om mee te doen !

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Caro schreef:

    Bij mij is de volgorde: eerst eten, dan richting badkamer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.