WordPress : meer dan bloggen alleen

De laatste les WordPress.org
bureau laptop

Voila, het  eindwerk is ingediend en het zit wel goed, het is het resultaat van uren lesvolgen en veel fijne tips krijgen van een ervaren docent.

De bedoeling was om meer kennis op te doen voor “De Wereld van Kaat”, maar de mogelijkheden bij WordPress zijn zo groot en er moeten zoveel keuzes worden gemaakt dat dit weer een project op zichzelf wordt.

Maar goed, zogezegd – nog een papiertje verwijderd ! – ben ik nu een expert (relativering : ervaring maakt de expert !)  in het opzetten en onderhouden van WordPresswebsites.  Wordpress beperkt zich bij lange niet tot een blogsites (misschien meest bekend), The Wall Street Journal, Harvard University, of dichterbij NRC, dat zijn grote bedrijven die evengoed onder WordPress draaien. Ook heel wat webshops draaien onder WordPress via WooCommerce, allemaal mogelijkheden met WordPress dus !

Cursus volgen nodig voor je WordPressblog ?

Moet je werkelijk zoveel uren cursus volgen om een WordPressblog op te zetten ? Nee hoor ! De gemakkelijkste weg is de WordPress.com versie die je in een kein uurtje opzet, zonder kosten en veel gedoe. Wil je meer toeters en bellen, dan gebruik je WordPress.org.20150522Eindwerk

Kathleen van De Verbeelding schreef een hele reeks blogjes over het opzetten van een blog die draait onder WordPress. Met haar ‘handleiding’ raak je al een heel eind ver.

De fun van het leren

Ga ik nu iets doen met al die kennis ? Ik weet het nog niet. Ik ontdek graag nieuwe dingen en ik heb al een stapeltje getuigschriften en hier en daar diploma’s liggen waar ik niet onmiddellijk iets mee doe. Ik kreeg al de vraag van een fotograaf of ik zijn website wou opzetten en hoewel ik dat wel zou kunnen zeg ik toch ‘liever niet’.  Mijn dagen zijn meer dan gevuld en ik vrees dat er nog weinig bij kan.

Het vervolg wordt wellicht een cursus PHP, … puur voor de fun van het leren dus.

 

 

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Dorina schreef:

    Wat een fijne tijd, en weer veel geleerd…:) en fijne mensen ontmoet
    Groetjes dorina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.