moviemania

De voorbije week weer flink wat films gezien. In de bioscoop raken we jammergenoeg niet, maar we proberen toch nu en dan een goede film te huren. We zijn gewapend met Leonard Maltins Movieguide, die zowat alle mogelijke films van oud naar jong bespreekt.

I am Sam maakte grote indruk op mij, The Village draaide heel anders uit dan voorzien. Ik had gedacht dat ik het niet zou houden van de spanning, maar zo’n vaart liep het niet, al was hij wel heel goed. Wellicht had ik teveel gelijkenis verwacht met ‘The Sixth Sense’ en ‘Unbreakable‘, ook films van Shyamalan. Maar, zoals mijn filmgenootje meesterlijk samenvatte : The Sixt Sense begint in een rationele normale wereld om te eindigen in het bovennatuurlijke, The Village doet het net andersom.

Ik kan het niet beter samenvatten !

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. PieterJan schreef:

    Shyamalalamamamanan zijn film trekken mi toch een beetje teveel op elkaar. Oké, hij draagt zijn eigen stijl met zich meer, maar die stijl drukt teveel op de inhoud in vergelijking met andere regisseurs. Meer suspens, zoals jij vermoedde, zou op zijn plaats geweest zijn. Ook de kleuren vond ik niet zo mooi, ’t leek me allemaal in vaalgroen/grijs te zijn opgenomen terwijl zo’n film mi zwart vraagt… Als zo’n film al niet meer “echt” donker mag zijn, welke dan nog wel???

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.