januari

Ik ben net als Het Grote Verlangen geen januarimens. Geen wintermens. Geen sneeuwmens. Geef mij maar de uitbundigheid van het licht. Geef mij maar de kleuren van de lente en de zomer, de overvloed, de zon die zachtjes je schouders warmt.

Ieder jaar laat ik mij ook vangen. Want ik denk : als de dagen lengen, zij het minimaal, dan is het ergste toch voorbij ? Dan hebben we hartje winter toch gehad, dan kan het toch alleen maar beter worden ? Maar de dagen worden al langer in december terwijl de winter pas begint.

Vandaag moest/mocht ik voor het werk een hele dag in De Hoge Venen doorbrengen. Prachtige landschappen. Daar niet van.

Maar het hoeft niet. Geef mij maar de lente. De Zomer.

Maar dat had u al begrepen.

Dit vind je misschien ook leuk...

3 reacties

  1. Annelyse schreef:

    Ik laat me ook weer steeds vangen om dan te horen van mijn moeder dat februari dikwijls nog de koudste maand is. Nog even doorbijten …

  2. tijdtussendoor schreef:

    Ik versta helemaal wat je wil zeggen ;)Op naar de lente dus…

  3. Ik vind de winter fijn. Dan weet ik dat de kans groot is dat het koud is en regent en dus ga ik ervan uit dat de dagen bestaan uit gezellig cocoonen, thuis en bij vrienden. De zomer vind ik ook fijn. Als de zon schijnt. Maar dat is net het probleem: in de zomer wil ik dat het weer zo mooi is dat we buiten kunnen zitten en tuinfeestjes kunnen houden en vanalles buiten kunnen doen en dat is in België heel dikwijls niet het geval.
    Kortom, onverwachte zomerregen vind ik veel erger dan verwachte winterkou.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.