Plek van geluk : De Japanse Tuin

 

Plek-van-geluk kader

Remedie tegen stress of simpelweg genieten

Ik heb enkele prima vluchtplaatsjes voor de momenten dat de stress door mijn lijf giert en ik nood heb aan instant rust. Of er is helemaal geen stress en ik wil simpelweg genieten, niet meer of minder. Het zijn plaatsen dichtbij huis, soms alleen gekend door the locals, of gewoonweg ondergewaardeerd. Omdat iedereen wel eens nood heeft aan zo’n plek, deel ik ze vanaf vandaag in de rubriek Plek van Geluk.

De Japanse Tuin

 

Japanse Tuin 0

Water en natuur, en het liefst nog wat zon en ik ben instant happy. Als ik tenminste de tijd neem om ervan te genieten. Ik had al van de Japanse Tuin in Hasselt gehoord maar was er nog nooit geweest. Ik vreesde dat het een overmaat aan zentuinen zou zijn waarin vooral korrels zand mij op vredige gedachten zouden moeten brengen, maar dat was niet zo.

Dat Japanners verstand hebben van het aanleggen van een tuin is bij deze bewezen : ook al is alles tot op de centimeter bedacht, toch lijkt het alsof je in een natuurlijk landschap bent. Alles ademt rust en stilte uit.  Ik fietste erheen met de hopen gedachten in mijn hoofd en liet ze daar allemaal achter. Ik werd er als het ware onmiddellijk mindfull !

Ik laat jullie maar gewoon mee genieten ! Japanse Tuin 2 Japanse Tuin 1

Japanse Tuin 3

Japanse Tuin 5

 

Ik had meer dan ‘gewoon geluk’, want het de voorbije dagen bleef het bakken regenen. Toen ik in de tuin was, kreeg ik netjes 4 uur zon en bijna blauwe hemel. Eenmaal thuis viel de regen terug met bakken naar beneden.

De Japanse Tuin is nog open tot 31 oktober. Klik hier voor meer informatie.

 

Kennen jullie nog andere Plekken van Geluk ? 
Ik hoor het graag !

Geen reactieknop te zien ? Zie onder de titel.

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.