1000 vragen #32 Waarom heb je het kapsel dat je nu hebt ?

1000 vragen over mezelf

kapsel

Eén simpel antwoord

Uit gemak. Ik weet dat dit niet zo vrouwelijk is en voor sommigen totaal onbegrijpelijk, maar toch is dit wellicht de allerbelangrijkste reden. Verder heeft moeder natuur mij gezegend vervloekt met heel fijn haar en niet eens een volle bos zoals hierboven. Dus tja.

Maar omdat ieder nadeel heb zijn voordeel, zie hier !

Voordelen aan een kort kapsel

 1. Altijd in model

  ’s Morgens staat mijn haar (kortgeknipt) hooguit in piekjes, maar dat heeft bij tijden nog zijn charme. Meestal hoef ik er niet eens met een kam door te gaan, kort haar kan immers weinig kanten op.

 2. Snel gewassen

  Maar vooral : onmiddellijk droog. Onze dochter heeft lang en dik haar, pakken haar en ik ben er meestal jaloers op. Behalve als ik zie hoe ze ‘het haar wassen’ bijna moet inplannen in haar agenda omdat het zo lang duurt eer het droog is en helemaal uitgekamd.

 3. Een gemak bij het sporten

  Of ik nu loop of zwem, fiets, dat haar vormt nooit een probleem. Toen ik klein was en lang haar droeg was dat bij het zwemmen soms wel een probleem.

 4. De kapper doet het altijd goed

  Onze kapper (het zegt al veel dat mijn man en ik naar dezelfde gaan) rekent mij het mannentarief van elf (11 !) euro aan, omdat ik ‘een jongenskop’ heb. Dat zei hij ooit zelf. Tenminste voor het knippe, corrigeerde hij zich. En inderdaad, waarom zou ik dan meer moeten betalen ?

 5. Altijd in de mode of juist niet

  Ik hoef me nergens zorgen om te maken. Het is altijd hetzelfde. De pure eenvoud ja.

 6. Nooit in de war

  Zelfs de sterkste storm raakt niet aan mijn kapsel. Onverstoorbaar ! Ik kom uit bed gelijk ik er in stapte !

Zou ik het anders willen ?

Eerlijk ? Ik vrees dat ik door mijn korte fijne haar weinig andere keuze heb.  Ik ben praktisch van aard en bovenstaande voordelen wegen zeker mee door, maar mocht ik toch beschikken over een schone bos haar, dan zou ik misschien wel eens aan iets anders wagen. Dus is het antwoord misschien niet alleen ‘gemak’, maar ook wel noodzaak.

Dat kapsel en dat fijne haar is wel een beetje een issue voor dit blog, ik beken. Vandaar weinig selfies. Dat ik het al durf vind ik best spannend. Anderzijds, ik heb er niet echt problemen mee. So what ?

“1000 vragen aan mezelf”  gaat terug op een boekje dat een tijd geleden bij Flow zat. Het is een klein boekje en er is geen plaats voorzien om te antwoorden, daarom dacht ik : waarom niet op de blog ? Voor het pure plezier van het schrijven ? Het verzamelen van herinneringen, wat volgens Gretchen Rubin, bijdraagt tot geluk ? Vandaar een nieuwe rubriek : 1000 vragen over mezelf.
Niets weerhoudt je om mee te doen !

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

 1. Freya schreef:

  Zo herkenbaar ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.