na de operatie – diary

dagboek Medium

maandag 9 november 2015

Operatie. Alles heel goed verlopen. Het was over voor ik er erg in had en ik heb geen noemenswaardige pijn. Wonder, wonder !

dinsdag 10 november 2015

Ik ben het wonder ! Geen pijn, niets ! Wauw !

woensdag 11 november 2015 

Geen goede dag vandaag.  Dinsdag was ik bijna euforisch : ha, zo’n operatie stelt werkelijk niets voor ! Je kan zo van het bed naar het werk of de sporttraining ! Ik veronderstel dat het de adrenaline van de opluchting (hé, dat ging goed !) was die me deze dag zo goed te been – what’s in a word – hield. Vandaag was het andere koek, compleet in de lappenmand en doodmoe, bij tijden misselijk. Tussendoor las ik Hendrik Groens ‘Pogingen iets van het leven te maken’ en dat deed me glimlachen tussen de slaapjes door. Ik voelde me beroerder en ouder dan hem (83 +).

Om de dag niet in wanhoop te eindigen toch een inspanning gedaan en 800 meter gestapt, samen met het lief, het kleinste blokje om hier. Yes I can ! 800 meter ! Geen sprint maar ook geen gestrompel ! Dat gaat hier vooruit !
Ik heb alweer zin in een halve marathon ! 

Donderdag 12 november

Vandaag mag het geenszins een dag zijn als gisteren. Opstaan – badkamer – naar beneden – daybed in, slapen, lezen, slapen, lezen, Netflix, slapen. Het lichaam kwam niet in actie op de 800 meter ‘s avonds na.  Voor de operatie zei het lief  : doe je Garmin maar af, dat gaat je alleen maar frustreren ! – en hij heeft natuurlijk gelijk. Ik hoor maar al te veel piepjes dat ik ‘niet actief genoeg’ ben. Dus moet daar vandaag verandering in komen.

Zijn anesthesisten machtswellustelingen ? Hebben ze een sadistisch trekje ? Ik heb daar veel over nagedacht deze dagen.  Het staat nog zo voor mij, ze zei ‘denk maar aan iets leuks, dan kan je fijn dromen’, ik had nog niet eens iets bedacht of ik was al in De Grote Leegte. Ieder dag brengen zij dus tal van mensen tijdelijk om. Daar zit toch een luchtje aan. 

"Dagboek na een operatie" wordt een zeer korte reeks, ik voorzie één week. Optimistisch als ik ben, ben ik na 1 week postoperatie weer helemaal de oude nieuwe en wordt het leven weer boeiend ! Photo Credits CC-license

 

 

Dit vind je misschien ook leuk...

4 reacties

 1. Caro schreef:

  Ik hoop dat je gauw weer helemaal op de been bent. En wil je een inkijk in de psychologie van anesthesisten? Dan kan ik je “De verdovers” van Anna Enquist aanbevelen.

 2. Ruth schreef:

  is dat aan die rug of voet dat je geopereerd werd? Ik wens je alvast nog een heel vlot herstel toe!! Vooral niks overhaasten hé (maar dat doe je wel niet, jou kennende ;-)).

  • Kaat schreef:

   De voet gaat lukken zonder operatie (dat is hier toch de hoop), de rug, dat zou een gevolg kunnen zijn van de voet (scheef lopen door die voet), nee, de operatie was nog voor iets heel anders : het been ! Ik heb momenteel een abonnement !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.