De lente binnenhalen met sansevieria

 

lente

Waar blijft die lente ?

Wat heeft het de afgelopen weken veel geregend ! En wat bleef het donker, op enkele daagjes na. En dat terwijl mijn hele hart en lijf echt hunkert naar de lente ! Vandaar trouwens de uitstapjes. Tijd om de lente in huis te brengen !

De sansevieria heeft de job van lentebrenger

Om het zomergevoel toch wat ‘binnen’ te krijgen besloot ik om onze campingstoelen (!) binnen te halen. Het zijn twee vlinderstoelen in lichte kleuren en ze zitten uiteraard vol herinneringen aan dagen vol licht en zon. Ik zette ze bij het venster en trok vervolgens richting tuincentrum. Ik ging er op zoek naar de makkelijkste planten  ter wereld. De eerste zijn onsterfelijk maar mijn oog en hart zien daar niet naar. Ik ben zelfs in staat om ze water te geven.
Op de vensterbank staan sansevieria’s. Naar verluidt mag je die zonder veel risico een volle maand verwaarlozen. Ze zijn rough and strong !

sanseveriaDe blunderplant

2016-03-31 plant2

Ik zocht nog wat gezelschap voor de sansevierra en de man/vrouw met kennis zal onmiddellijk mijn blunder zien : een calathea ! Zo gaat dat als je niets van planten afweet. Je koopt een sanseviera (daar had ik wel iets over gelezen), je ziet vervolgens een andere plant staan die er wat kleur betreft een beetje op lijkt en je denkt : meer van hetzelfde.
Nee, nee nee, die calathea is een moeilijke madam ! Naar verluidt doet die haar blaren open en toe, soit, een madam met veel pluimen aan haar gat dus.
Conclusie : ik heb de lente, vakantiegevoel en ‘den buiten’ in huis gehaald.

De makkelijkste kamerplanten

Je kan je dus maar beter houden aan dit lijstje van de gemakkelijkste kamerplanten.

Ik vrees al het ergste voor de calathea.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.