Goodbye January ! Hello February !

Januari

Goodbye January !

Eerlijk gezegd ben ik best blij dat januari verleden tijd is. De vakantie in Nederland was ronduit zalig ! Wandelen in gietende regen, het bezoeken van ferme musea.

Januari mag dan al een donkere week zijn, ik kreeg er nog een complete Murphyweek bovenop. Alles wat kon mislopen liep ongeveer mis. Gelukkig geen erge dingen, maar wel energievreters !

Gelukkig mocht ik voor mijn werk twee keer richting Brussel sporen. Studiedagen zoals dat heet. Het breekt het monotone ritme en ik zat er met tal van collega’s die ik nog nooit had gezien. Verfrissend is dat. Zien hoe anderen dat doen, met dezelfde passie, maar met andere ogen en andere middelen. Het stemde me heel erg tot nadenken.

Januari is traditioneel de maand van goede voornemens. Een hele maand verdiepte ik mij in wat mijn jaar beter zou kunnen maken. Dit vertaalde zich in veel lezen en experimenteren. ‘Dit jaar wordt jouw jaar’ was intensief maar razend interessant. Zo interessant dat ik er met veel plezier een vervolg zou willen aan breien. Alleen ontbreekt me de tijd. Of is dat weer een typisch excuus ? Themamaanden raad ik trouwens iedereen aan. Een maand lang intens je aandacht aan één ding geven en zien wat er van komt. Wedden dat je veel bijleert ? Doordat het maar één maand is, valt het goed vol te houden.

Na al die maanden solowandelen ontdekte ik deze maand opnieuw de wandelclub. Ik leek al bijna vergeten te zijn hoe makkelijk dat is. Zeker weten dat dit in februari opnieuw op de agenda staat. En nogmaals om alle misverstanden te voorkomen: in die wandelclubs wandel ik evengoed solo. Alleen hoef ik geen blik op de GPS te werpen of routes uit te stippelen. Er zijn zelfs stops met proviand !

Hello February !

Voor eerst sinds lang hebben we (of ik) niets geboekt voor het krokusverlof. Vorig jaar ben ik al na één nacht teruggekeerd. Het regende continu, bliksem en al. Ik geloof niet dat het zozeer het weer was als wel de combinatie slecht weer en eenzaamheid. Ik reis best wel graag alleen, maar dan liefst als ik volop kan genieten van wandelen en fietsen, musea bezoeken. Als het toch maar is om onder een dekentje een goed boek te lezen dan ben ik al net zo graag thuis. Met het lief !

Het gekke is dat ik, eenmaal thuis, toch ben gaan wandelen. Ondanks de regen en dus volop in de regen. Maar de gedachte aan mijn eigen bed en het lief in mijn buurt maakte toch een verschil. Dit jaar dus maar thuis blijven dus. ‘Doen alsof we op vakantie zijn’, zegt het lief soms. Dat kunnen wij trouwens goed.

Voor februari zijn er dus niet echt grote plannen. Behalve dat de dagen langer worden en de lente dichterbij. Dat vind ik alvast een geweldig vooruitzicht !

 

 

 

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

  1. Myriam schreef:

    Een themamaand, klinkt inderdaad best haalbaar. Voor februari neem ik mij voor om niet te veel overuren te maken en meer tijd voor mezelf te nemen. Een voornemen waar ik dit jaar nog niet in geslaagd ben, maar in februari wil ik er extra aandacht aan besteden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.