Snapshot Diary week #04/2018 Brussel & hip hop wandelclub !

Snapshot diary

Ik pendelde uitzonderlijk voor het werk richting Brussel, vond weer aansluiting bij de wandelclubs en keurde een ‘opwarmmaaltijd’ van Pascal Naessens. Rechtsboven één van de best veranderingen van 2018. Sedert begin dit jaar is mijn bureau altijd maagdelijk leeg voor en na het werk. Goed hé  ? 

Geen wonder dat blue monday in januari valt !

Er is iets met de januari-maand. Eén van mijn vroegere bazen noemde het de uitzichtloze maand. De voorbije zomer is te lang geleden en de komende is nog niet in zicht. We zitten wat vast dus. Januari. Ik snap dus helemaal waarom Blue Monday in januari valt. Schrik had ik er niet van, want ik had al een hele Blue Week achter de rug. Deze week kon alleen maar beter worden. En ja hoor, dat was ook zo !

Ik weet eindelijk wat positieve stress is !

Nooit gedacht dat ik dit ooit zou zeggen, al helemaal niet omdat ik doodsimpel niet van drukte hou. Geef mij maar overzicht en orde ! Toch was het deze week druk, maar wel op een goede manier. Ik vroeg mij af hoe dat nu mogelijk was, hoe kon ik drukte interessant vinden ? Zelfs energie gevend ? Wanneer ik terugkijk naar alle drukte van deze week, dan was er één component: stress + nieuwe dingen leren. Ik werd een paar keer behoorlijk uit mijn comfortzone getild maar evengoed zo uitgedaagd dat ik helemaal wakker werd van enthousiasme. Nieuwe ideeën, creativiteit. Allemaal positieve stress. Ik geloof dat ik het zo positief vind omdat ik er zelf controle over heb en het niet gaat om dingen die van hogerhand worden beslist ‘zo en niet anders’. Dat gebeurt in mijn werkveld maar al te vaak. Iemand heeft iets bedacht en dat wordt plots de nieuwe religie !

Terug naar mijn wandelroots: de wandelclub

Dat wandelen fijn is, heb ik ontdekt via de wandelclubs. Uitgepijlde wandelingen met bevoorradingsposten, hoe makkelijk kan het zijn ? Later kreeg ik een wandelgps en liet ik de clubwandelingen een beetje links liggen. Voortaan wandelde ik volledig op GPX-tracks.

Het heeft beide zijn charmes, maar het mag zonder twijfel worden gezegd GPX-wandelen meer voorbereiding vraagt en daar had ik deze week echt geen tijd voor. Ik voelde – net zoals wellicht half Vlaanderen – dat ik na al die regendagen dringend buiten moest, maar het moest wel zo snel mogelijk georganiseerd worden. En laat dat laatste nu net door wandelclubs overal in Vlaanderen gedaan worden. Je kiest je startplaats en je afstand en weg ben je. Tussendoor heb je sowieso een sanitaire stop met bevoorrading aan kleine prijsjes. Hoe makkelijk kan het zijn ? Op die manier sprokkelde ik toch nog 20 km bij elkaar. Niet slecht en vooral gigantisch deugddoend ! Mijn geest snakte gewoon naar buitenlucht !

Ik kan de week met opgeladen batterijen beginnen !

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.