Existentiële vragen

Sommige mensen liggen wakker over de zin van hun leven, anderen piekeren over de toekomst van hun kinderen of de bankrekening zorgt voor kopbrekers.
Niet bij mij. Nu toch niet. Mijn zin in het leven is groot, dus daar geen problemen.

Alleen vind ik de wereld niet volmaakt wat kuisen betekent. Het zou toch efficiënter moeten kunnen. Manlief oppert dat het meest efficient het inhuren van poetshulp is. Maar daar ben ik veel te ijdel en te bescheiden voor. Ijdel : omdat ik niet wil dat iemand anders hier in huis rondloopt. Bescheiden : omdat ik dat iets voor rijke madammen vind en stel mij daar ‘madammen met een bontjas’ bij voor.

Omdat veel vrouwen werk en huishouden willen combineren vind ik dat men een waarachtige leerstoel ‘huishoudkunde’ zou moeten inrichten, dat men beurzen moet uitreiken voor mensen die zichzelfreinigende vloeren uitvinden of dweilen die niet meer vies zijn.
Onze kuis moet professioneler !
Ik juich dingen als Swiffer toe en ben zelfs bereid dubbel te betalen mochten ze zo goed zijn als de reclame mij voorspiegelt.

Vandaag surfte ik wat op de site van Vileda. Hun dweilsysteem neigt naar iets goeds. Ik heb het al lang in huis maar het is : net niet dat. Nu zag ik dat er ook een electrische, oplaadbare versie bestond en kijk, daar heb ik een stuk nacht aan opgeofferd. Nadenken over hoe het beste dweilsysteem in elkaar zou moeten zitten.

Meteen dacht ik ook aan wat een gat in de markt dat zou zijn. De meeste burgies (burgelijk ir.) zijn mannen en worden wellicht zelden met het probleem geconfronteerd (omdat ze teveel verdienen kunnen ze zich natuurlijk ook de meest efficiente oplossing permitteren), maar het zou van o zo veel vrouwenliefde getuigen mochten die slimme mensen zich eens buigen over het probleem !

Tja, wakker liggen van een dweil.
Het kan erger !

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. roedi schreef:

    tjonge, wat een luxe-problemen om over te piekeren 🙂
    da’s teken dat alles goed gaat 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.