ambitieus (voor een nieuw leven)

In april kwamen we beiden tot de gedachte dat we ‘iets aan onze conditie’ moesten doen. Dat iets werd de Start to Run en na een puffend en wanhopig begin liepen we in juni gezwind 5 km. We blijven onze toertjes lopen.
Na de Start to Run vonden we dat we ‘iets aan ons eten’ moesten doen. De friteuze (?) werd weggedaan en heel wat van onze diepvries werd ongenadig weggegeven wegens volgens ons teongezond. Vetten werden drastisch beperkt, fastfood en chips verbannen en groenten en fruit volop verwelkomd. Na twee maand waren we samen 15 kg lichter !
Toen bleek dat we ‘goed’ (what’s in a name) liepen en het liefje liever fietste vonden we dat we ook het fietsen moesten trainen. Zo fietsen we nu regelmatig een tochtje van 20 km in het heuvellandschap van het Hageland bijeen en doen dat netjes binnen het uur.
Deze morgen bij het ontbijt vonden we zwemmen wel een goed idee zou zijn om ‘erbij’ te nemen. We weten immers dat intensief één sport beoefenen te belastend is en dat afwisseling (crosstraining) alle sporten ten goede komt. Dus zoeken we vanaf volgende week een plaatsje in onze wekelijkse agenda om ook te zwemmen.
Tenslotte hebben we besloten, na enkele heerlijke experimenteerlessen, om iedere week Salsa te dansen.
Het lijkt een fanatiek verhaal. Toch is gewoon een verhaal van “goesting”. Eenmaal we een beetje conditie hadden wilden we allebei meer bewegen. Het ‘kriebelt’ altijd maar meer.
Onze volgend plan is het verminderen van werkstress, het beter organiseren van onze (werk-)tijd om meer te genieten. Dat lijkt mij een bijzonder moeilijk te realiseren doel : meer ontspannen omgaan met het werk. Maar we voelen ons getroost door de vorige ambities die stap voor stap gerealiseerd werden. Misschien zal het ons dus wel ooit lukken. Al blijft het eerst volgend doel nu het inpassen van het zwemmen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.