Waterland : boven, onder, overal !

AmsterdamAmsterdam

1) Zelfs de hogere machten hebben het niet voor dit weer. 2) Misschien moet Amsterdam de stad van de eendjes worden, zij lijken alvast beter bestand tegen dit weer. 3) Dan maar vluchten in de grote Hema, weg van de regen. 4) Of als een echte toerist kanaaltjes varen, zij het door een scherm van regen. (Maar dat had u al door). 

Toen wij onze vakantie in ‘Waterland’ boekten, hadden we geen idee dat ze dat hier zo letterlijk zouden nemen. Wij dachten aan bootjes, riviertjes, lange fietstochten en lange wandelingen, natuur, natuur en nog eens natuur en 1 stadse uitstap naar Amsterdam. We dachten dus niet dat we klokrond vergezeld zouden worden door regen. Bakken regen. Containers regen, zwembaden regen !

We controleren ongeveer ieder uur de buienradar, maar tevergeefs : wordt het in Vlaanderen toch al weer beter en voorspellen ze voor maandag boven de 30 graden, hier is ons geen zonnig uur gegund. We zijn tenslotte in Waterland.

Amsterdam

1. Urenlang aanschuiven (in de regen, moet ik het nog herhalen ?) was het om een bezoek te brengen aan het Achterhuis van Anne Frank – we hebben het maar overgeslagen. 2. De gids wijdde ons in : trapgevels, klokgevels, halsgevers, tuitgevels, en nog van dat. Niet dat we ze nu allemaal zomaar herkennen. 3. Deze dame wordt gevierd. HIer ziet ze er toch een beetje posh uit, niet ? 4. Ondanks de regen was ook nu Amterdam overspoeld door toeristen op bootjes, sterk dat er nog geen rivierpolitie is ! 

Ons huisje in Edam

Amsterdam

1. Lezen, lezen en nog eens lezen, dat doen we dus. 2. Ons huisje in een zeldzaam ogenblik van blauwe hemel. 3. Kijken door het raam hoe het zit met de regen. 4. Manlief blijft schaken, of liever : schaakraadsels oplossen. Hoera, hier is internet (mijn speelgoed dan !).

We verblijven dus veel in ons huisje en ja, heel soms regent het niet. Zo’n half uurtje max, kwestie van ons geen illusies te (laten) maken. Hoera, hoera, er is internet en er is Amazon (Kindle) die hier goed aan mij verdient !

We maken er dan maar het beste van. Dat lezen, dat valt mee en het is hier bijzonder rustig, dat kunnen we beiden heel erg waarderen. Toch groeit mijn heimwee bij iedere bak regen die hier naar beneden dondert : heimwee naar een bed dat groot genoeg is, heimwee naar een warmer huis (ik heb het hier ontzettend koud, 16° is mijn ding niet), naar mijn knusse zetel en bovenal naar ruimte. Want dat besef ik ondertussen wel : zo’n klein vakantiehuisje is goed en wel als je nu en dan echt buiten kan.

Mag ik jullie alleen een zonnige vakantie toewensen ?
Vergeet niet : vanaf maandag is het weer boven de 30° – dus zonnig wordt het alvast !

Geen reactieknop te zien ? Kijk onder de titel. 

Photocredits : eigen foto's, ik claim geen copyright.

 

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

  1. Caro schreef:

    Nomen est omen. 😉

  1. 5 augustus 2015

    […] Fietsen in Nederland, tussen de windstoten en een historische storm door […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.