We were liars : voor wie het vakantiegevoel wil bijhouden

We were Liars

We were Liars

Vakantiegevoel

“We were liars”  gaat eigenlijk enkel en alleen over zalige zomervakanties van een viertal jongeren op het eiland van hun grootvader.  Iedere zomer ontmoeten ze elkaar opnieuw, samen met een vriend van de familie van Indische afkomst. Ze zijn afstammelingen van een rijke stamvader met enkel dochters die leven van de toelage die ze van hun vader krijgen. De jongeren genieten jaar op jaar van de zorgeloze zomer op het eiland. Voor hen mag het eeuwig blijven duren. Als hun moeders onderling ruzie beginnen te maken over erfenissen en verdeling van het eiland, lijken hun zomervakanties in het gedrang te komen.

Het ongeval

Maar zelfs op de meest ildylische plaatsen kan het noodlot toeslaan  : Cadence, het hoofdpersonage van het boek en oudste kleinkind, wordt in het water gevonden, zonder kleren en met vele verwondingen. Ze herinnert zich niets van wat er gebeurd is.  Een lange revalidatietijd is nodig. Ze verliest schooljaren en kan de volgende zomers niet naar het eiland, tot haar grote ontgoocheling.

Het geheim

Wanneer ze uiteindelijk toch terug kan en opnieuw haar vrienden/familie ontmoet, wil niemand iets kwijt over wat er die zomer gebeurd is. Stukje bij stukje valt de puzzel in elkaar en ontdekt ze de vreselijke waarheid. En nee, ik had het niet zien aankomen !

Waardering

four_star_rating

 

 

Ik heb dit boek in één ruk uitgelezen. Voor wie mocht aarzelen omdat het in het Engels is : het is vlot geschreven en het Engels is echt niet moeilijk. Het valt tenslotte onder de categorie Young Adult (maar laat je dat niet afschrikken !).

  • Taal : vlot geschreven, literair geen hoogvlieger, maar gewoonweg goed geschreven
  • Originaliteit : best wel en ook een beetje gedurfd
  • Personages : niet heel erg uitgediept maar wel een knappe schets van een (heel) rijke Amerikaanse familie.
  • Tempo : vlot
  • Context : hedendaags, Verenigde Staten

 

E. Lockhart & Emily Lockhart,  We were Liars (2014) , vertaling komt, maar voorlopig alleen beschikbaar in het Engels.
Ik kocht de E-versie bij Bol.com (€ 5,99) en kon het vanuit België niet kopen bij Amazon (voor de Kindle versie)

 

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. 22 juli 2016

    […] komen alle jongeren van de familie naar het eiland. Lees dus : zomer, jeugd, ongeval, dood… Lees hier mijn bespreking. Spannnnnend […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.