5 vakantieboeken om bij weg te dromen

vakantieboeken

Vakantie is dé tijd om lekker te lezen en daarom wil ik je mijn vakantielijstje niet onthouden. Verwacht je hier niet aan filosofische weerspiegelingen of literaire zinnen die je 3 keer opnieuw moet lezen. Nee, dit is echt vakantielectuur : geen chiclit echter (alsof daar iets mis mee is) en ook geen stationsroman, maar puur genieten. Vijf boeken de naam vakantieboek waardig !

 1. Wij leugenaars – E. Lockhart

  Dit is het beste vakantieboek dat ik ooit gelezen heb. Het speelt zich af op een eiland dat in het bezit is van een grootvader. Iedere zomer komen alle jongeren van de familie naar het eiland. Lees dus : zomer, jeugd, ongeval, dood… Lees hier mijn bespreking. Spannnnnend !

 2. Pogingen iets van het leven te maken – Hendrik Groen

  Ondertussen een bestseller en meermaals vertaald : het dagboek van een kranige tachtiger in een tehuis. Vergeet saaie en hulpbehoevende ouderen maar denk : rebel + niets meer te verliezen. Een glimlach van hier tot ginder verzekerd. Lees hier verder. 

 3. De waarheid over de zaak Harry Quebert – Joël Dicker

  Een boek over een boek, schrijver over schrijver, moord en verwarring. Spannend en meeslepend. Terechte winnaar van prijzen. Lees hier verder.

 4. Onder de oppervlakte – Samantha Hayes

  vakantieboek

  Een vrouw zet haar zelfmoord in scene met het gevaar bij de daad zelf om te komen. Of vlucht voor wie of wat ? In een tehuis was een achtjarig meisje op een vader die nooit komen zal. Wat hebben beide met elkaar te maken ? Wat drijft iemand tot zo’n daden ? Ook hier weer : spannend en prachtig plot. Lees hier verder.

 5. Woesten – Kris Van Steenberge

  Dit laatste vakanttieboek is misschien net iets zwaarder dan de rest, maar het is dan weer zo mooi geschreven en het verhaal is zo meeslepend dat ik het hier toch in het lijstje zet.
  Ga zwerven in het verleden van oorlog en West-Vlaanderen, twee broers met een opmerkelijke geschiedenis. Een boek dat je treft tot diep in je hart. Lees hier verder.

 

 

 

 

[perfectpullquote align=”full” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Veel leesplezier ! Welk vakantieboek raad jij aan ? [/perfectpullquote]

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.