#tbt : Marokko

Marokko

#tbt Throwback Thursday : geurherinneringen aan Marokko !

Vorige week waren wij op vakantie in Nederland en het weer wilde niet mee. Regen, regen en nog eens regen vanaf de middag. Gelukkig liet ik niet na van kilometers te fietsen door de Tongerense Heide en het park de Hoge Veluwe. Het deed me evenwel terug denken aan de vele reizen in landen waar ik geen druppel regen heb gezien, waar het schuilen was voor de zon.

Bovenstaande foto dateert alweer meer dan 10 jaar geleden, tijden waarin ik dacht dat je alleen op reis kon gaan als je vliegtuig minstens 1 zee overstak. Hij is genomen in Marokko, maar spijtig genoeg weet ik niet meer exact waar. Ik herinner me wel de hitte en de (stinkende) geur en hoe ik muntblaadjes kreeg om voor mijn neus te houden zodat de geur me niet geheel zou bevangen.

Prachtige stoffen

Bij iedere reis leer je iets en ongeveer bij alle reizen leerde ik dat het hier in België ontzettend goed is. De mensen op de foto moesten dag in dag uit in die hitte werken, boven de kleurpotten. Stoffen en vachten werden ondergedompeld en later hingen ze buiten te drogen.
Het was een prachtig beeld in de stad.

Marokko

 

Hebben jullie dat ook, dat je je nog zonder moeite geuren kan herinneren of de hitte van de dag, maar verder niet echt veel meer ? 

#tbt oftewel trowback thursday gaat over herinnering, veraf of ietsjes dichterbij. 

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.