Snapshot diary – week 31 – alledaags leven & uitkijken naar de Vierdaagse

Snapshot diary

2016 week 31 L

Week na het onze trip in Frankrijk

Deze week waren we beiden een hele week thuis. Ik geloof niet dat dat de 6 weken al het geval geweest is. We hadden ook beiden niets op de planning staan, toch niet voor wat betreft camping of andere tripjes. Nee, we waren deze week doodgewoon thuis. In alle eerlijkheid moet ik zeggen dat me dat aanvankelijk niet zo goed af ging. Ik kon natuurlijk zo de t@b aan de auto hangen en eender welke richting kiezen om weer een aantal dagen te vertrekken maar ik merkte dat het vooral het weer was dat op mijn gemoed werkte. Ik had geen zin om een kleine 1000 km te rijden om verzekerd te zijn van goed weer… dan maar genieten van de ruimte van ons huis met alle voordelen van dien.

UItzien naar een volgende vakantie en de Vierdaagse

Het lief en ik hebben gelukkig toch nog plannen voor deze zomer. Hij gaat nog met de zoon voor een 4-tal dagen trekken. Hij heeft een huisje gehuurd waarvan ik de plaats niet mag verklappen (je weet nooit dat de zoon meeleest).  Het wordt een vader-zoonvakantie. Straks begint hij aan zijn laatste jaar in Leuven en voor we het goed weten zijn we misschien grootouders. Oké, DIK overdreven natuurlijk, but you get my drift.

Beiden zien we ook uit naar de Vierdaagse van de IJzer en mocht iemand van jullie nog zin hebben in een heerlijk avontuur, DOEN ! Wij gaan al zo’n tien jaar (en gokken) en ieder jaar willen we er terug naar toe. Ik somde hier al meer dan 10 redenen op om mee te doen en om je een beetje een idee te geven, zie hier de Vierdaagse in foto’s.

Toch kan ik niet wachten tot die Vierdaagse begint.  Ik keek al naar wat adresjes in mijn geliefde Zeeland of wil deze keer misschien wel eens citytrippen in het Vlaamse land. Gent ! Brugge ! Het is niet dat ik er nog veel kom. Het zal dus wel een van die drie worden of een combinatie.

Alledaagse dingen

Toch heb ik al bij al genoten van het weekje thuis. Er werd veel werk verzet. Hele dozen verhuisden richting kringloopwinkel. Ik vul de dozen, het lief zet ze in de auto. Ik las behoorlijk veel en ook dat was genieten, al was het niet de makkelijkste literatuur. Een nieuw leesproject is in de maak. Kasten werden uitgeruimd en schoongemaakt, ik ging wandelen in Puurs (viel een beetje tegen) en bracht tijd door met familie. We verwelkomden mijn zus in Zaventem, ze is net terug uit Korea. Vol verhalen (lees hier haar blog). Er werd gelopen en ik ging naar de fitness om toch eens uit het huis te zijn. (En te sporten natuurlijk !).  Ik hou mij aan mijn stappenchallenge en dat levert me mooie wandelingen op in het dorp. Een dorp waarvan ik steeds mee ga houden omdat er zoveel natuur is, zoveel variatie.

guacomole L

Tenslotte deed ik me te goed aan guacamole. Ik dacht altijd dat dat een vies goedje was en daarom at ik het niet, maar tegenwoordig is het mijn avondsnack. Ik beken dat ik ‘m gewoon in de AH haal.  Ik eet ‘m nog puur, zonder iets bij, maar wellicht kan je er ook andere dingen mee maken.

[perfectpullquote align=”full” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Hebben jullie nog tips voor zo’n eenvoudige snacks ? Of ideetjes wat ik met de guacamole kan doen ? [/perfectpullquote]

 

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.