Wandeltip: Vliegtuigspotten in Zaventem

Vliegtuigspotten in Zaventem

De zomervakantie mag dan wel definitief voorbij zijn, niets weerhoudt je om de buitenlucht in te gaan en volop te genieten van de herfst. Heb je toch heimwee naar je  (vlieg-)vakantie, dan kan je je met deze wandeling nog eens helemaal laten gaan. Het is een korte wandeling van 3,5 km die bovendien zeer geschikt is om samen met kinderen te doen. Werk je in Brussel, dan is dit een aanrader voor na het werk of misschien zelfs tijdens de (langere) lunchpauze.

Onverharde wegen en autoluw

De wandeling  bestaat uit hoofdzakelijk wandel- en fietspaden. Van de drukte van de hoofstad merk je niets. In de verte zie je dan wel Brussel liggen, hier lijkt het alsof je nog helemaal op het platteland bent. De enige uitzondering zijn de voorbijrijdende treinen die het landschap doorkruisen, maar dat werd niet ervaren als een minpunt.

Vliegtuigspotten en vogels spotten

Wie vliegt naar waar ?

Vliegtuigspotten, the next level

Ik maakte gebruik van Airtraffic, een gratis app om te weten te komen welke vliegtuigen vertrokken en landden op Zaventem. Het gebruik van de app is eenvoudig. Hij detecteert je locatie en via een kaartje verklapt hij welke de startplaats en de eindbestemming van het vliegtuig is. Ben je nog meer geïnteresseerd dan kan je meer informatie krijgen over het type vliegtuig. Ik vond het een bijzonder leuke surplus bij het wandelen.

Zoals je kan zien op de app was er bijzonder weinig vliegverkeer toen ik de wandeling deed.

Vliegtuigspotten met zicht op luchthaven

Vliegtuigspotten en genieten van alle bedrijvigheid op Brussels Airport

Ik wandelde het nieuwe (06/2017) speelbos in  genoot van de bedrijvigheid van de luchthaven. Hier heb je een prima zicht op de luchthaven zelf: de klassieke aan- en afvoer van koffers, de typische autootjes met hun zwaailichten. Je ziet er hoe vliegtuigen taxiën naar hun parkeerplaats. Je hebt er niet eens een verrekijker voor nodig. Heb je die wel bij, dan wordt het natuurlijk nog interessanter !

Je kan best wel lang naar al dat verkeer op de luchthaven kijken maar daar is de spottersplaats dan ook op voorzien. Er zijn picknictafels met banken en volgens een bouwaanvraag zal de spottersplaats worden uitgebreid.

Speelbos

In het speelbos (dat aan de spottersplaats ligt) is er best nog avontuur te beleven voor jonge kinderen.  Wat dacht je van even Tarzan  spelen in het bos bijvoorbeeld. Of maak gebruik van de andere speeltuigen. Plezier gegarandeerd.

Praktisch:

  • start- en eindplaats : Felix Goosensstraat – Zaventem
    Het station is vlakbij !
  • afstand : 3,5 km
  • Verhard maar autovrij – alleen in het bos niet verhard
  • Een GPX-bestand vind je hier

 

 

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.