52 zondagen wandelen & lunchen in Nederland

52 zondagen wandelen & lunchen

Als het even kan, dan ben ik op weg naar Nederland. Om te wandelen, te kamperen, te logeren aan de kilometerslange kust. Dichtbij en toch anders! Ik ken veel mooie plaatsen in Nederland, mooie steden en dorpjes, maar waar nu de beste adresjes zijn om te eten of in een schitterende setting te genieten van een overheerlijke koffie, dat is soms nog zoeken. Gelukkig is er het boek: 52 zondagen wandelen & lunchen!

Nederland is niet ver

Nederland is nooit ver weg. Wie in het ‘verre’ West-Vlaanderen woont, is vrij snel in Zeeuws-Vlaanderen of Zeeland. Woon je ten oosten van Brussel, dan ben je op een dik uur al aan grens. Bovendien heeft Nederland tal van logeermogelijkheden, al is het echt wel de moeite om gewoon eens wat vroeger te vertrekken voor een fijne daguitstap. Ik tipte al eens als dagtrip Dordrecht en Biesbosch.

Verrassende plekjes

Als ik tegenwoordig in Nederland ben, dan neem ik het boek ‘52 zondagen wandelen & Lunchen’ standaard mee. Het maakt niet eens uit waar ik heen ga. 52 plekken verspreid over heel Nederland, er zal altijd wel iets dichtbij zijn. Veel dorpen en steden uit het boek ken ik, maar lunchadresjes zijn me niet zo bekend. Een wandeling stippel ik met plezier zelf uit, maar hoe weet je waar je met uitzicht een slaatje kan eten of een korte lunch?

Eijsden, met zicht op de Maas
Lunch met prachtig zicht op de Maas (Getipt in ‘52 zondagen wandelen in lunchen‘, uitgeverij Mo’media)

Eijsden

Onlangs logeerde ik in Voeren (op de grens met Nederland) en ontdekte dankzij het boek het prachtige Eijsden (NL). Als je op de kaart kijkt dan is het bijna verwaarloosbaar, het dorp telt amper 10 000 inwoners. Toch bleek het een superfijne tip uit het boek, want het leverde mij wel een prachtige wandeling én lunch met een adembenemende zonsondergang op.

Eijsden, ontdekking uit 52 zondagen wandelen & lunchen
De ontdekking van Eijsden

52 zondagen wandelen en lunchen

Ook zin in zo’n mooi uitzicht voor lunch? In het boek staan nog veel meer tips. 52 dorpen en steden passeren de revue, elk met een wandeling én fijne adresjes. De wandelingen zijn nooit langer dan 5 km, wat prima is als je dat wil combineren met een lunch waar je graag wat tijd voor neemt. Enkele wandelingen zijn langer, dat is in geval van steden, maar langer dan 7 km wordt het nooit. Relax! Geniet!

Is ’52 zondagen wandelen & lunchen’ nu een wandelboek of een boek voor fijne lunchadresjes? Beide! Soms doe ik de lunchadresjes aan (zie mijn instagramaccount) en soms is voor mij de wandeling alleen ook goed.
Gelukkig voor u en mij hoeft niemand zich te beperken tot zondag!

52 zondagen wandelen & lunchen is uitgeven door Mo’Media (2020) en telt 216 bladzijden. Te koop bij o.a. Bol.com voor € 20,00. Dit lijkt mij ook een prima geschenkboek voor echte genieters.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.