week in beelden – snapshot diary – week 45

Snapshot diary week 45 - 2015

Scheveningen ! Plaats vol romantiek !

Scheveningen

We gaan al een een aantal jaren op rij tijdens de herfstvakantie naar Scheveningen en kregen er keer op keer hetzelfde apartement met uitzicht op de plezierhaven (rechtsonder). Dit jaar deed het – voor een paar minuten maar – even raar aan, want we zaten blijkbaar een verdieping hoger ! Een beetje griezelig wel, want het apartement was een exacte kopie van hetgene we al alle andere jaren hadden gehuurd : zelfde meubelen, zelfde schilderijen aan de muur, zelfde keuken … maar eentje hoger dan !

Appartement Scheveningen

We deden er weer wat we altijd deden, verschrikkelijke gewoontedieren als we zijn. In de voormiddag ging ik fietsen, deze keer begon ik bij het Westduinpark wat ik behoorlijk mooier vond dan het Oostduinpark waar ik vorig jaar fietste. Ik maakte er dit jaar trouwens een sport van om in zoveel mogelijk parken te fietsen, iets wat een makkie is, want Scheveningen/Den Haag heeft vele parken mét fietspaden !

Manlief kookte tegen de middag en na een lange koffiepauze wandelden we lekker romantisch op het strand of op de lange dijk. We waren onder de indruk van de vernieuwde pier, vorig jaar was ze heel erg vervallen en om veiligheidsredenen dicht, maar nu al bijna geheel in gebruik. Later dit jaar komt er nog een reuzenrad, het zal dus alleen maar nog gezelliger worden !

Traditiegetrouw pikten we ook een filmpje mee :  Spectre van James Bond. We waren met welgeld 4 mensen in de zaal. Dat hoeft geen indicatie te zijn over de kwaliteit van de film (je houdt van Bond of niet en hij is goed gemaakt), ze draaiden ‘m gewoon elk mogelijk uur.

6 km van Den Haag

2015-11-06 Den Haag BibliotheekGroot voordeel van Scheveningen is dat je én een prachtig kuststadje hebt waar het in de wintertijd behoorlijk rustig is én dat je zo in de stad bent met alle voorzieningen. Tel daarbij dat het Nederlands is en je weet meteen dat fietsvriendelijk daar in hun DNA zit. Ik heb mij trouwens meermaals een ‘woezie’ gevoeld, Nederlanders rijden gezwind door de straten en ze zijn met velen !

Traditionele ‘plaatsen’ die wij in Den Haag bezoeken zijn de Stadsbibliotheek en de vele boekenwinkels die er zijn. Spijtig genoeg wordt ook Den Haag geplaagd met het verval van de zelfstandige boekhandel. Het lief, dat zo erg uitzag naar een bezoek aan een boekenwinkel die een speciale afdeling ‘Schaken’ had, moest met lede ogen toezien hoe ook die boekhandel was overgenomen door een keten.

 

Onbetaalbaar

Het lief en ik zijn experts in inpakken en uitpakken, op een half uurtje krijgen we dat geklaard en draait de eerste wasmachine al. Ik ben gretig en vakantie kan nooit lang genoeg duren, dus met zo’n mooi weer trok ik de wandelschoenen aan en genoot nogmaals van de prachtige streek waarin ik woon.

Tielt Winge

Gewoon buiten zijn en wandelen, fietsen, ik kan er zo erg van genieten. Het doet me meer en meer beseffen dat tijd de allergrootste luxe is. Gewoon samen wandelen, of het nu hier is of in Nederland, tijd hebben, rust … het is onbetaalbaar en doet zoveel deugd !

Ik wens het jullie allen toe !

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.