De avontuurlijke zus ergens in Japan

Backpacking in Japan

Ik ben dol op ansichtkaarten en het liefste zo toeristisch mogelijk ! Daar kan geen e-mail en zelfs geen blogje tegenop. Alleen al de gedachte dat een kaartje de halve wereld heeft gereisd om in mijn handen terecht te komen vind ik heerlijk !

Zuslief stuurt traditiegetrouwd een kaart vanuit haar zomerbiotoop, of beter vanuit een of andere plek tijdens haar tijdelijk nomadisch bestaan.  Na ongeveer de halve wereld te hebben rondgereisd met een rugzak die telt als handbagage (ze is expert in light packing) vraag ik mij iedere keer af wat dit jaar de verrassing zal zijn.

Backpacking in Japan

Japan ! Het stond al lang op haar verlanglijstje en ze vond – even allemaal goed opletten nu – dat deze bestemming wel past bij haar …65ste verjaardag ! Vijf-en-zestig ! (Ik hoop dat ze nu nog tegen me wil spreken nu ik dit zomaar publiek maak en werk meteen een opkomend misverstand weg : ik ben een gi-gan-tisch achterkomertje !).

Het reizen zit haar in het bloed en wel het trekken van de ene plaats naar de andere. Ongeveer een half jaar doet ze erover om alles te plannen en ondertussen ook nog de goedkoopste en origineelste opties te vinden. Op een of andere manier – dat gebeurt altijd tijdens het plannen – blijkt ze via-via ook nog altijd iemand in het land te kennen. Een Japanse Belg, of een Iraanse Nederlander of wat dat nog. Zei ik al dat ze daar helemaal alleen rondtrekt ?

Een tijdlang volgde ik haar voetsporen : China, Thailand, Indonesië,  India, de Magreblanden en nog heel wat landen, maar ik geef toe : zij is de échte wereldreizigster !

Carine in Japan

Over alle reizen heeft ze een blog die ze vrij goed bijhoudt ter plaatse, op die manier kan ik (en jij) lekker vanuit de luie zetel de avonturen in Japan volgen en leren we dat stipte treinen écht wel mogelijk zijn, afgaande van het feit dat een niet-stipte trein vermeld wordt in het Nationaal nieuws !  Komop Minister van Openbaar vervoer : go backpacking in Japan !

Photocredits : eigen foto, ik claim geen copyright

Ook zin gekregen in het verre backpacken ? Mijn zus is mild in het weggeven van (gratis) tips ! 
Denk ook aan minder toeristische landen als Iran, China en de ‘-stan’ landen, het rijtje van haar bezochte landen is lang. 
Geen reactieknop te zien ? Kijk eens onder de titel. 

 

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. 18 juni 2016

    […] verder in mijn gedachten in de zin van ‘prijsuitreiking’, dan zou in mijn top 3 zeker mijn zus staan. Niet dat wij veel samen doen of elkaar veel zien. Jammer genoeg niet. Maar ik denk dat we van […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.