snapshot diary – week 36 – weekend in Gent

Snapshot diary

Gent

Deze week vloog weer voorbij en was goed gevuld : het schooljaar draait al op volle toeren en werd beloond met een weekend in Gent.

Het nieuwe schooljaar

Hoeveel dagen zijn we bezig ? Zeven ? Toch loopt alles op school alweer op wieletjes. ’s Middags knalt er muziek. Hier zijn DJ’s in wording. Met zo’n zomerse temperaturen en de vele grasvelden die onze school rijk is, lijkt alsof we even tussendoor helemaal in de festivalsfeer zitten. Nu nog tentjes en pizza en vooral geen bel en we zijn helemaal back to summer ! Het is eens iets anders dan back to school.

 

Work hard play hard

Mijn uurroosters zit de eerste weekdagen zo volgepropt met lessen en extra’s dat ik ’s avonds compleet uitgeteld in de zetel beland. Hoe graag ik mijn werk ook doe, op zo’n dagen lijkt het alsof mijn leven alleen maar werken is. Dus probeer ik daar iets tegenover te zetten dat al dat harde werk (want het is natuurlijk maar tijdelijk, een mens durft dat echter in het heetst van het moment wel eens te vergeten) een gouden randje geeft. Iets totaly-not-work-related !  Zo werkte ik op die dagen nog net dat tikkeltje harder zodat ik het weekend compleet stressloos en met alle voorbereidingen reeds afgehandeld, kon beginnen.

Weg van het werk : op naar Gent

De T@b werd aangehaakt en ik vertrok opnieuw richting Gent Blaarmeersen. Had ik tijdens de eerste kilometers nog allerlei beslommeringen van het werk in mijn hoofd, dan waren die geheel weg eens de ring van Brussel gepasseerd. Ik besef dat veel collega’s dat al kunnen met enkele ‘meters’. Wanneer ze de schoolpoort achter zich laten, laten ze ook alle werkstress en werkzorgen achter zich. Bij mij werkt het spijtig genoeg (nog altijd !) niet zo.

Plan Gent

Gent pakte helemaal anders uit dan voorzien

Ik dropte een vraagje over ‘niet te missen plaatsen’ in Gent op de sociale media en kwam uit op … een vriendin die ik wellicht 15 jaar niet had gezien. ‘Kom gewoon bij mij op bezoek’. Het was werkelijk de allerbeste tip. Niks cultuur, niks wandelen, niks sporten Gent, gewoon babbelen en verder gaan waar we 15 jaar waren gebleven. Mooi is dat !
’s Avonds volgde er nog een huisconcert bij familie en een familiefeestje en wat niemand een half jaar geleden zou geloven : de echtgenoot liet zich opnieuw verleiden tot een overnachting in de caravan. Straks houdt hij echt nog van kamperen !

Gent vergeet Jordy niet

’s Zondags wandelden we nog eens rond het meer en ontmoetten er enkele mensen die zich het lot van Jordy aantrokken en aan de alarmbel wilden trekken. Mensen die het zelf ook moeilijk hadden. Het was een indringend verhaal. We waren er echt stil van.  Met hen hopen wij dat Jordy niet vergeten wordt. Er is veel verborgen ellende en armoede, zei de dame. Ze vertelde eigen ervaringen. Het kan snel gaan : een overlijden, ziekte, scheiding …

Ik wil terug naar Gent !

kamperen in Gent

Alles viel zo goed mee aan dit weekend Gent dat ik gewoon zo snel mogelijk terug wil. Weer zo’n mini-vakantie die de batterijen compleet oplaadt ! Het hoeft niet altijd Nederland te zijn dus !

[perfectpullquote align=”full” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Kamperen is voor mij een echte energyboost. Wat geeft jou een energyboost ? [/perfectpullquote]

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.