Kamperen in Gent (Blaarmeersen)

Onder het motto : ge moet niet ver te gaan om u te amuseren en iets schoons te zien, werd mijn volgende kampeerplaats Gent. Dat zou meteen een prima uitvalsbasis worden voor ‘De West-Vlaamse Familie’, zijnde dat er al een paar in regio Gent wonen.

De Blaarmeersen : het is hier schoon !

Blaarmeersen

Ik denk dat je met alle sportaccomodaties die ze hier hebben, ongeveer alle sporten kan beoefenen. Vind je geen loopmotivatie, dan trek je naar hier, ik denk niet dat je hier veel alleen loopt, je bent hier trouwens zo goed als ‘naast’ de watersportbaan waar precies heel Gent loopt.

De Camping

Is naar mijn ervaring een ‘grote’ camping : je krijgt er je eigen plek, duidelijk begrensd door een haag waardoor je toch wel enige privacy hebt. Dat mag best wel als er zoveel plaatsen zijn, het zou anders wel heel druk lijken ! Verder zijn er ‘straatjes’.  In de ‘regio’ waar ik kampeer zijn er 5 plaatsen per straat. Druk is het nu (nog) niet en daar houden ze rekening mee. Ik zag dat ze systematisch een tussenplaats vrij houden, waardoor je geen directe buren hebt.

“Nog niet” druk, want naar verluidt is het voor de Gentse Feesten volgeboekt.

De camping bevindt zich op 4 km fietsen (langs mooie fietswegen) van het centrum van Gent, dat is zeker al meegenomen. Anderzijds blijf je hier ook ’s nachts verkeer horen, in die zin is het zelfs drukker dan het dorp waar ik woon ! Voordeel van het stadse en het ‘grote’ is dat ze hier overal ‘sterke’ wifi hebben, wat je niet van elke camping kan zeggen.

De verbouwing

verbouwing tent

Als rasechte Belg begon ik bij mijn derde kampeerverblijf al meteen te verbouwen en wel gelijk onze voorouders : een plaatske voor of een plaatske na, ’t is kwestie van meer plaats te hebben. Ik installeerde een tarp omdat het in zo’n tent warm kan worden en om vervolgens in vlakke zon te zitten, dat zag ik ook niet zitten.
Blijkt dat de tarp ook prima geschikt is tegen …. de regen, ja … want de eerste dag zag ik hier enkel regen.

Slaapkamer

tent slaapkamer

Als dat niet schoon is ! Morgen komt het lief, zo’n matras, op de grond, tenten en kamperen, dat ziet hij niet zitten ! De volgende nacht is dus … in een ‘stenen huis’ met een ‘echt bed’ !

Ontwaken

Optimized-tenthemel

 

Dit is het eerste wat ik s’morgens zie, een ‘blauwe’ hemel en dat komt natuurlijk door het blauwe zeil. In dit geval betekent het gewoon : veel regen !
Ik heb er tentsgewijs nog nooit last van gehad, al controleer ik het wel iedere dag : stormkoorden en of er zich niet ergens regen ‘ophoopt’, ook niet onder de tent. Met een vlakke grond moet het wellicht al heel erg regenen voor je daar last van hebt.

 

Back to basics

afwasNaast ‘sanitaire’ blokken zijn hier ook gebouwen voor de afwas, voor de strijk, zijn er wasmachines, droogkasten en nog van dat.  Ik hou er liever de kampeerromantiek in !

Belg

fritshopGe kunt hier ook elke dag ongezond eten op de camping of frieten halen bij uw BBQ.  Gelukkig is er ook een ‘deftig’ restaurant al ruikt dat frietkot soms vettig lekker !

Koken heb ik nog niet gedaan, al ben ik er wel op voorzien. Voorlopig hou ik het nog bij restaurantjes of haal ik een slaatje in de winkel.

Hoe dan ook, dit ‘nieuwe’ avontuur van kamperen bevalt me echt ! Ik vind het super.

Iemand nog kampeerideeën waar ik naartoe zou kunnen gaan ? Of mooie plaatsen die een paar daagjes waard zijn ?
 (Geen reactieknop ? Zie even onder de titel)

 

credits photos : eigen materaal. Ik claim geen copyright.

 

 

 

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

  1. liesbeth schreef:

    mijnen hof.. definetly ..
    dat is niet ver genoeg zeker ?

    ik vind de stilte zaligmakend ..

  1. 5 augustus 2015

    […] camping in Gent, het bootje op de […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.