Week in beelden : Het Vinne, de ontdekking !

Terug aan het werk !

Salco

Salco

Ik zou dolgraag foto’s van mijn zalige leerlingen hier zetten, maar al hebben zij er geen problemen mee, toch maar footies !
Terug naar school na een zalige paasvakantie en blij om die gezichten te zien ! Het is wonder om twee jaar bij jongeren te ‘staan’ en ze te zien evolueren, maar bovenal om ze beter te leren kennen. Het is wederzijds : zij kennen mij beter, … ach, mag ik zeggen dat er toch veel plezier is ? Jaja, dat jonge volkje, dat kan er wat van !  (plezier !)

Piketty : het loont nog altijd beter om rijk te trouwen !

PikettyMaandag was er opnieuw leesgroep Piketty. Het belang van erfenissen wordt altijd maar groter voor wat betreft het verschil in (inkomens-)vermogen. Piketty opent een hoofdstuk met ‘het betoog van Vautrin’ uit een boek van Balzac. Een oprecht man wil hard studeren, hard werken en alzo rijk worden. Geen zin, rekent zijn compagnon uit, zelfs al werd je de beste in je soort en klom je op tot de hoogste rechter met het hoogste loon, dan zal je nooit zoveel ‘verdienen’ als gewoonweg trouwen met een dochter van een rijk man !

Vertaald in deze tijd : met (groot) vermogen valt meer te verdienen dan met arbeid.
Heel summier schrijf ik het hier, maar het geeft te denken.
Verder bespraken we ook de door Piketty aangehaalde ‘supermanagers’ die gigantisch veel verdienen dat niet verklaarbaar is uit de meerwaarde die zij ‘persoonlijk’ meebrengen. Onze leesgroep vond het eerlijker (ik ook !) als bij meewinst dit verdeeld zou worden onder alle werknemers. Voor mijn part mag dat zelfs nog een beetje ongelijk zijn (niet iedereen zal evenveel hebben bijgedragen), maar het is al even gek te denken dat wanneer een bedrijf een grotere winst maakt dit enkel en alleen op conto van de manager te schrijven valt !

De ontdekking : Het Vinne

Het Vinne

Vrijdag was het zalig weer en werd er een hele dag gefietst. Het Vinne in Zoutleeuw was echt een ontdekking. Zalig !

 

Een korte week in beelden en ook al in vertragen. Het is dat een mens zijn ritme weer moet vinden ! Ik laat me altijd vangen : alsof meer licht op een dag meer tijd zou betekenen !

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.