Week in beelden – snapshot diary – week 07

snapshot diary week 07

Work hard play hard

Dat was echt wel het motto van de week. Na een weekje vakantie leek het werk verdubbeld (wat zeg ik ?) vervierdubbeld te zijn ! Ik kreeg massa’s werk binnen van ijverige studenten en mocht gooien met punten. Bladzijden en bladzijden gelezen, terwijl het leven aan me voorbij ging ! (Grapje !). Gelukkig had ik vrijdagnamiddag geen vergadering of bijscholing waardoor ik de hele dag vrij was (het doel van 4/5 de werken). En nog meer geluk : vrijdag was het weer schitterend en ik vond dat er naderhand wel wat gecompenseerd mocht worden ! Ik was dus een hele dag weg van huis, dit keer niet om te fietsen, maar wel om te wandelen !

Zaterdag werd het, zoals het 2 keer op een schooljaar is, toch weer een werkdag op school. Italiaanse avond, oftewel fijn Italiaans restaurant op het werk voor alle ouders en leerlingen. Fijne ervaring is dat, alleen, het kost tijd en waarom heb ik altijd tijd tekort ?

2016 02 week 07 play

Een week van bijleren (en eens niet voor het werk)

Werken met Garmin Basecamp en ‘broodkruimels’

Via een mooie ruil had ik mijn oude GSM verruild met een wandelGPS van Garmin, de Etrex20. Een wandelGPS is toch nog net iets anders dan een fietsGPS en sedert ik de cursus Basecamp heb gevolgd wil ik mij toch verdiepen in het volgen van broodkruimels (ik gebruik hier het woord ‘route’ niet, omdat dat iets anders is in Basecamp) die compleet offroad zijn. Zoals je op de foto kan zien leidde mijn weg me trouwens pal door een weide met Galloways. Heel vreedzame runderen trouwens, een plezier om te zien.
Ik downloadde een GPX-je van het net en ging het vervolgens ‘wijzigen’ om er mijn eigen versie van te maken en wou eens zien of ik er mee aan de slag kon. En ja hoor, dat lukt allemaal héél aardig.

Rijden met de nieuwe caravan !

Ondertussen heb ik ‘de caravan’ al meer dan een dikke maand maar had ik er nog geen kilometer mee gereden. De caravan, dat is een kinderdroom en het doel is natuurlijk dat ik er zelf mee rijden kan. Daarom vroeg ik het lief om mij aan te moedigen om toch maar mijn schrik te overwinnen. Ook dit was een succes. Rijden met een caravan blijkt niet zo moeilijk, zeker niet met zo’n kleintje. Ik oefende in het koppelen en één van de volgende weken wordt het oefenen in het ‘achteruit rijden’ en ‘parkeren’. Ik vrees dat dat een stuk moeilijker wordt !

Videobewerking

Ook op mijn lijst ‘ik zou dit graag kunnen’ : videobewerking. Eigenlijk stond ‘fotobewerking’ er al langer op, maar ik ben uiteindelijk toch maar eerst gegaan voor de videobewerking. Moviemaker had ik al wat in mijn vingers, getuige het filmpje over Zeeland en Nederland. Maar ik wou toch meer. Dus verdiep ik mij nu in uitgebreide software en amuseer me te pletter.
Leren is pure fun !  Ik veronderstel dat ze dit ‘Flow’ noemen, dat je uren aan een stuk met iets bezig bent en van de rest van de wereld niet meer weet. Zalig is dat ! Minder zalig is wel dat de klok doortikt en die tijd weer op een ander gestolen moet worden.

Hoe drukker hoe ….

Het citaat van een paar weken geleden bleef ondertussen wel in mijn hoofd hangen omdat het o zo waar is. Ik herhaal het nog even ‘hoe drukker je het hebt, hoe meer je zou moeten bewegen, maar hoe minder tijd je er doorgaans voor maakt’.

Deze week was echt ‘full speed’ en omdat ik weet (of toch tenminste vrees) dat ik daar uiteindelijk toch een prijs voor betaal als ik niet oplet, heb ik ook netjes meer dan 5 uur gesport. Anderzijds weet ik ook dat ik niet iedere week op zo’n ritme kan leven. (Sporten wel, maar niet met al die rest).

Vogelspotting

Wie goed kijkt zal ook nog een vogelkaart zien want op zondag werd er aan birdspotting gedaan. Ik bak er (nog ?) niets van. Ook in het herkennen van geluiden lukt het (nog) niet. Ik zal dat toch wat systematischer moeten aanpakken vrees ik. Iemand enige ideeën ?

De lente ?

2016 02 week 07 lente L

Ondertussen snak ik wel met hart en ziel en lijf en leden, kortom, met alles in mij, naar de lente. Het is echt genoeg geweest die winter. Lente is energie ! Lente is licht ! Lange dagen ! Lekker lang fietsen, wandelen, kamperen !

Hier en daar zie ik al massa’s sneeuwklokjes en integenstelling tot hun naam hoop ik toch dat ze een voorbode van de lente zijn en niet de bewaarder van de sneeuw.
Zien jullie zo uit naar de lente ? 

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.