Dinsdagwijsheid in tijden van drukte

druk

Drukte als (geldig ?) excuus

Januari wordt een slechte maand wat sport betreft. Ja, er is gesport, er is gelopen, er is gefietst, maar het komt niet eens in de buurt van wat ik wil. Excuus ? Te druk. Ik kon het dikwijls niet meer opbrengen en koos misschien wel voor de verkeerde prioriteiten : dat ik toch nog liever meer afvinkte van het to-do lijstje dan wel de loopkleren aan en hup door de regen (of onder de lekkere, zij kille, zon !). Tel daarbij nog wat winterkwaaltjes en de lappenmand was zeer aantrekkelijk in de vorm van zetel met dekentjes.

Kettingreactie

Te druk staat voor veel stress + minder bewegen met als gevolg nog meer stress en minder energie. Ik zou het na al die jaren wel moeten weten. Ondertussen weet ik ook dat er nog een wagonnetje is die zich aan deze trein hangt : ongezond en zoet eten. Wat ik niet ‘kwijt’ kan door te lopen lijk ik te willen compenseren in zoet.

Niet goed bezig dus.

Aan allen een fijne dinsdag ! 

Bovenstaand citaat komt uit het artikel ‘Vijf tips voor meer balans in je leven’, lees hier meer.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.