Dinsdagwijsheid : Eat that frog

Eat that frog

In tal van productiviteitsboeken kom je wel eens de zin ‘Eat that frog’ tegen, oftewel : begin met hetgene (wel prioritair) waar je het meeste tegenop ziet.

De uitdrukking komt blijkbaar van Mark Twain : als je ’s morgens een levende kikker hebt gegeten zal de rest van je dag peanuts zijn.

Naar productiviteit dit :
Do the most unpleasant task first thing in the morning when gumption is highest, because willpower depletes as the day moves on (1). 

Eat that frog with a tomato !

Ik combineer dit nogmaals met de Pomodoretechniek en zet daar 30 minuten op. Meestal gaat het in mijn geval niet om zogenaamde prioritaire zaken, maar wel om ‘zeurende taken’, dingen die je echt wel moet doen (bv. fysiek bureaublad weer eens helemaal vrij maken) maar die je ook nog wel kan laten liggen.
Alleen : het stoort je en het vraagt energie. Zo’n sluimerende ‘ik zou dat toch moeten doen’ blijken ook een continu stemmetje te zijn dat mij afleidt van mijn ‘echte’ (?) werk. Alsof er om de 5 minuten iemand aan mijn bureaudeur staat te kloppen.

Dus vanaf nu eet ik iedere dag een 30 minuten lelijke kikker, met een dikke tomaat dus. Zaken die waar ik tegenop zie maar die als een poltergeist in mijn geest blijven kloppen.

Hebben jullie tips om om te gaan met vervelend werk ?
Geen reageerknop te zien ? Zie onder de titel. 

(1) Levitin, Daniel (2015-01-29). The Organized Mind: Thinking Straight in the Age of Information Overload (Kindle Locations 3741-3742). Penguin Books Ltd. Kindle Edition.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.