en weg waren we !

Het lief en ik zijn huismussen en blijven heel graag thuis. We genieten van ons huis en van elkaar.
Wanneer we vakantie boeken is dat meestal in een drukke periode waarin we voelen dat we de tijd ons meesleurt en alleen leven op het ritme van onze agenda en taken die we moeten doen.

Eenmaal het vakantie is, vallen we in een ander ritme en genieten van de rust thuis. We vragen ons dan wel eens af ‘waarom we zouden weggaan’, thuis heb je immers alle comfort én rust. Toen we vrijdagavond thuis kwamen van het werk waren we echt blij dat we er voor een weekje ‘uit’ waren en dat we gewoon konden genieten van de luxe die ’tijd’ heet. Het beviel ons dat weekend zo erg (moutainbiken langs De Demer, lekker lang op de koffie) dat we ons afvroegen waarom we in hemelsnaam een vakantie hadden geboekt.

Teruggekomen weten we waarom en laat ik hier nu de redenen op sommen om het niet meer te vergeten !

 • op reis val je uit je oude patroon
  In ons geval betekent dat dat we toch weer ‘een beetje gaan werken’ (en later ontdekken dat we uren bezig zijn), we ’toch eens aan dat project moeten beginnen’ (zolder opruimen, dit of dat eens grondig kuisen), de routine van de schoonmaak, de was en de plas. 
 • op reis ben je enkel en alleen met elkaar
  Ook al hadden we een ruim apartement, we waren continu bij elkaar. Thuis gaat de een wel eens naar hier of daar (hoe dichtbij ook) of erger, werken we elk op ons bureau aan onze eigen projectjes
 • op reis gaan is ontdekken en genieten
  alles is anders, het onderkomen, het eten, de tijd, de stad
 • op reis gaan is weg zijn
  dat klinkt evident, maar door het letter afstand nemen gebeurt er ook een geestelijk afstand nemen van kleine en grote zorgen. Je bent niet omringd door de mensen die je herinneren aan van alles en nog wat (werk te doen, sociale verplichtingen)
Zo kan ik best nog even door gaan, maar het allerbelangrijkste is toch dit : het samen weggaan was creëren van omstandigheden waardoor we vrij waren voor elkaar en van zorgen. Misschien kan dit thuis ook, maar dat is toch een beetje moeilijker. 
En waar zijn we dan geweest ? In het buitenland ! Het ‘verre’ Nederland ! Den Haag ! 
We kozen voor deze bestemming omdat het dichtbij was en vooral omdat het in Nederland laagseizoen was dus heel lage prijzen ! Anderzijds was alles ook ‘lekker gewoon’ en ‘net iets anders’, want we aten er erwtensoep met rookworst uit Delfts servies.

Genoten hebben we, met volle teugen ! En  ook wel met spijt dat het gedaan is ! 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.