1000 vragen #27 Koop je vaak bloemen ?

1000 vragen over mezelf

bloemen

Confronterend

Ik koop zelden bloemen. Geef mij maar een groene plant. Bij bloemen heb ik een dubbel gevoel : ik vind ze prachtig bij aankoop maar ze confronteren me na dag 1 al met verval. Op de een of andere manier lijk ik bloemen in ons huis pas echt op te merken als ze tanend zijn en bijna dood. Bloemen houden het bij ons thuis nooit lang uit : hun gebrek aan levenslust lijkt een aanklacht tegen ons gebrek aan aandacht voor hen. Helemaal terecht trouwens, want bloemen vragen zorg en die krijgen ze niet van ons.

Planten zijn meer vergevingsgezind

Anders is dat met planten. Ik ben geweldig fan van planten én van de urban jungletrend. Planten zijn vergevingsgezind. Geef mij een paar stevige rakkers die tegen een stootje kunnen en ze worden mijn beste vrienden. Mijn werkkamer is trouwens een halve jungle geworden, beer inclusief !

 

planten in mijn werkkamer

Maar bloemen, nee dus. Niet dat ik ze niet mooi vind, niet dat ik ze niet weet te waarderen, allemaal oké, maar ze vragen teveel aandacht.

Laat ze maar groeien op weides en op graskanten. Laat de papavers maar waaien in de wind en de rozen onze buitenmuren beklimmen. Laat de hortensia’s onze voordeur maar bedekken. Laat de bruidsluier maar woekeren alsof ze op oorlogspad is. Allemaal goed.

Maar dat boeketje bloemen op tafel hoeft niet. Hoe knap de bloembinder ook was. Hoeveel ambacht er soms zelfs in zo’n boeket steekt.

Lang leve de jungle vrees ik. Lang leve laat maar groeien en bloeien.

[perfectpullquote align=”full” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Kunnen jullie genieten van een boeket bloemen ? Ik kan er mij écht wel iets bij voorstellen ! [/perfectpullquote]

“1000 vragen aan mezelf”  gaat terug op een boekje dat een tijd geleden bij Flow zat. Het is een klein boekje en er is geen plaats voorzien om te antwoorden, daarom dacht ik : waarom niet op de blog ? Voor het pure plezier van het schrijven ? Het verzamelen van herinneringen, wat volgens Gretchen Rubin, bijdraagt tot geluk ? Vandaar een nieuwe rubriek : 1000 vragen over mezelf.
Niets weerhoudt je om mee te doen !

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.