1000 vragen #28 Wat is je droom ?

1000 vragen over mezelf

Heb ik nog wel een droom ?

ho, ik mag mij gelukkig prijzen, want al mijn (min of meer grote) dromen zijn zo wat in vervulling gegaan. Is er nog wel iets waarvan ik droom ?

droom

Dromen die al in vervulling zijn gegaan

 • Samenleven met een grote liefde

  Aanvankelijk had ik geschreven ‘de liefde van mijn leven’, maar omdat ik als vroege twintiger al weduwe werd, zou zoiets onrecht doen aan mijn eerste Grote Liefde.
  Dat verhaal alleen al zegt meteen dat er ook een groot verlies is geweest.
  Dat ik ooit nog mijn hart zou openen voor iemand had ik niet verwacht. Dat het leven met iemand die je zo graag ziet zowat je hele leven kan dragen, wist ik toen ik twintiger was niet eens. Een droom die ik niet eens durfde dromen maar toch uitkwam !

 • Een sportief leven

  Zoals vele kinderen was ik sportief tot ik in de purberteit kwam. Eenmaal de hormonen uit balans vond ik sporten maar niets en ontwikkelde ik tijdens zes jaar middelbaar én hogere studies in Gent en Leuven een lijf dat het oplopen van twee trappen al intensieve cardiotraining vond.
  Ik ben uiteindelijk ver in mijn thirties beginnen lopen en dat dat nog zou uitmonden in een paar halve marathons en triathlons is weer zo’n droom die ik zelfs niet durfde dromen.

 • Een eigen huis met een eigen kamer

  Het is niet dat ik met een baksteen in mijn maag geboren ben of persé een huis wou ‘bezitten’. Het ‘bezit’ doet me niet zoveel, maar de gedachte dat wij hier oud kunnen worden geeft me veel rust. Klinkt oudbollig zeker ?

 • Veel vakantie

  Ik heb een job met veel vakantie. Die vakantie geeft enorme mogelijkheden. Onmogelijk in geld uit te drukken.

 • Vrijheid

  De omstandigheden rond mij zijn mij zeer gunstig. Ik verdien genoeg om niet iedere cent te hoeven verantwoorden tegenover mezelf of een ander. Niet dat er hier hoopjes geld liggen. Maar wij verdienen meer dan een boterham en een dak boven ons huis. Dat geeft vrijheid. Ik heb een echtgenootje die mij gigantisch vrij laat. Wij vinden beiden dat dat zo’n beetje hoort in een relatie, dat je elkaar anders wel verstikt, maar wat wij ‘evident’ vinden lijkt het nog in vele relaties niet te zijn.
  Vrijheid ook omdat ik deeltijds werk en tijd heb. Drie voorwaarden die de vrijheid sterk maken.

 • De caravan

  Daar droom ik al heel lang van maar het heeft lang geduurd eer ik die droom kon expliciteren voor mezelf. Ik heb eerst een tijdlang met mijn rugzak allerlei contintenten ‘bereisd’. Toen was het adigo : hoe verder hoe beter. Dat is veranderd. MIsschien is ‘reizen’ mijn droom. Of ontdekken.

Toch nog dromen

 • Dat het lief en ik beiden gezond oud mogen worden.

  Liever minder oud en gezond dan de aftakeling die wij soms zien. Het maakt ons bij tijden bang. Dementie is vreselijke vormen.

 • Meer evenwicht rust en werk

  Onlangs hoorde ik nog op mijn werk’ dat is je perfectionisme’. Ik vind het nog altijd moeilijk om ‘niet’ te werken. Ik erger mij nog altijd aan de 5 % die niet in orde is versus de 95 % die heel goed in orde is.

 • Beter slapen

  Ik slaap niet goed en dat verlaagt de kwaliteit van mijn leven behoorlijk. Goed slapen is een ‘droom’ !

 • Gezond eten

  Omdat ik te weinig tijd neem om te eten eet ik dikwijls zomaar wat. Ik wéét dat het niet oké is en dat je de tijd die je enerzijds uitspaart dubbeldik terug moet betalen. Toch lukt het nog niet goed.

 • Respect voor iedereen

  Onze wereld kan niet zonder. Verdraagzaamheid ten aanzien van religie, minderheden, mensen van allerlei kleur en gezindte. Diversiteit is rijkdom, diversiteit is kracht. Onze hele wereld zou er niet zijn zonder diversiteit. Waarom zou iedereen gelijk moeten zijn ?

Een tijdje geleden schreef ik ‘Wat als Sinterklaas mij alles kon geven‘. Ook dat gaat over dromen, zij het niet materieel. Ja, dat zijn ook wel mijn dromen. Maar ze zijn niet van dien aard dat ze de kwaliteit van mijn leven sterk bepalen. Bovenstaande zijn dat wel.

[perfectpullquote align=”full” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Waar droom jij nog van ? [/perfectpullquote]

 

“1000 vragen aan mezelf”  gaat terug op een boekje dat een tijd geleden bij Flow zat. Het is een klein boekje en er is geen plaats voorzien om te antwoorden, daarom dacht ik : waarom niet op de blog ? Voor het pure plezier van het schrijven ? Het verzamelen van herinneringen, wat volgens Gretchen Rubin, bijdraagt tot geluk ? Vandaar een nieuwe rubriek : 1000 vragen over mezelf.
Niets weerhoudt je om mee te doen !

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.