Summerreading: Faye – Zilveren vleugels – Camilla Läckberg

Camilla Läckberg Zilveren vleugels

Helemaal summerreading, dit boek !

Zoek een fijn plaatsje uit, al dan niet onder een parasol, glaasje wijn bij de hand en laat je helemaal meesleepen door Zilveren Vleugels van Camilla Läckberg. Vlot geschreven en een en al ontspanning. Thema’s zijn sterke zakenvrouwen in een glitterwereld die zich niet van de wijs laten brengen door de sterke mannen van de zakenwereld. Wraak is een terugkomend thema.

Zilveren vleugels van Camilla Läckberg

Een vrouw met een geheim én een plan

Faye lijkt alles voor elkaar te hebben. Ze woont met haar dochter en moeder in een kast van een huis in Italïe en heeft werkelijk niets te kort. Ze staat als zakenvrouw aan de top en alles gaat haar voor de wind. Toch blijkt snel dat er ook schaduwkanten zijn. Haar dochter is officieel vermoord door haar ex. Snel duidelijk dat het leven van Faye verborgen kanten heeft.

Aan het hoofd van een concern

Faye is alleenstaand maar staat sterk op haar benen. Ze staat aan het hoofd van een concern dat ze wil uitbreiden. De zakelijke belangen vereisen dat ze terugkeert naar Zweden. Aanvankelijk ziet alles er goed uit, tot ze merkt dat er systematisch aandelen worden verkocht waardoor haar meerderheidsbelang in het gedrang komt. Ze spreekt haar vriendinnen mede-aandeelhouders hierover aan. Onmogelijk toch dat zij hun aandelen achter haar rug verkopen? En wie is die geheimzinnige opkoper ? Snel wordt duidelijk dat er een vijandige overname in zicht is.

Het verleden komt terug

Snel wordt duidelijk dat iemand wraak wil nemen op haar om wat in het verleden gebeurd is. Haar ex-man die, gevangen zit voor de moord op haar dochter? Anderen die ze tot vijand gemaakt heeft ? Is haar dochter – het lijk is nooit gevonden – nog veilig ? Hoe ver reikt de wraak en wat kan ze er tegenin brengen?

Wraak

Wraak is een thema dat continu terugkomt in Zilveren Vleugels. Het leven van Faye mag dan al zorgenloos lijken, dat is het niet altijd geweest. Ze heeft al heel wat rekeningen vereffend en zal ook nu niet toekijken langs de zijlijn. Wraak is een talent en dat heeft ze.

Wat volgt is een verhaal van intriges en slimme zetten.

Samen of los te lezen

Ik las Zilveren Vleugels van Camilla Läckberg als een op zich staand verhaal zonder echt besef dat het tot een reeks behoorde. Je kan de hele reeks na elkaar lezen maar dat hoeft dus echt niet. Het verhaal had een duidelijk begin en einde, maar misschien wil je na het lezen van dit boek wel lezen wat vooraf ging of net verder.

Oordeel

Zilveren vleugels van Camilla Läckberg leest ontzettend vlot en is heel ontspannend. Het verhaal houdt je vast maar vraagt geen hoofdbrekers. Het is pure ontspanning. Verwacht je aan geen ingewikkelde verhaallijnen of grote maatschappelijke thema’s. Het is geen hoogstaande literatuur om je vingers van af te likken, maar het is prima literatuur om je een avond vol (ont-)spanning te bezorgen. Zilveren vleugels is een boek over sterke vrouwen die initatief nemen, in zaken, in relaties en die niet bang zijn om hun deel van de koek op te eisen.

Pure ontspanning !

Praktisch

Zilveren vleugels van Camilla Läckberg

Zilveren Vleugels – Camilla Läckberg telt 336 blz. en is een uitgave van House of Books. Te koop bij o.a. Bol.com voor €24,99 (paperback) of voor € 11,99 (e-book). Prijzen bij verschijnen van dit artikel.

Meer zin in summerreading ? Klik hier.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.